0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Αγρανάπαυση Σεπτεμβρίου παρέα με ωραία μουσική, με προτεινόμενα τραγούδια ? Εννοείται ! Έστω και αργοπορημένα φέτος και ενόψει και της οριστικής μετάβασης στο YouTube (είναι καιρός πια όλα να μεταφερθούν στο YouTube), ήρθε η ώρα της αγρανάπαυσης. Ολίγον τι καθυστερημένης, χεχε !

Πάντως, άποψη του υποφαινόμενου είναι ότι οι καλύτερες διακοπές γίνονται Ιούνιο-αρχές Ιουλίου ή τέλη Αυγούστου – αρχές Σεπτεμβρίου. Λιγότερος κόσμος, λιγότερη βαβούρα, ευκαιρία να γνωρίσεις καλύτερα το μέρος των διακοπών σου. Σε περίπτωση ταξιδίου, να αναμειχθείς με τους ντόπιους, να εξερευνήσεις αξιοθέατα ή παραλίες χωρίς την πολυκοσμία από τέλος Ιουλίου έως τα μέσα Αυγούστου.

Αλλά και σε περίπτωση που κάποιος/κάποια προτιμά τη high season (τέλη Ιουλίου – μέσα Αυγούστου στην Ελλάδα, διαφέρει σε άλλες χώρες) για ταξίδια, ακόμα και τότε ο Σεπτέμβριος προσφέρεται για μικρές αποδράσεις, ακόμα και μονοήμερες ή και για ένα απογευματάκι - βραδάκι.

Να βρείτε ένα μέρος που σας αρέσει, το οποίο δεν έχει πολυκοσμία και να το επισκεφτείτε.

Ακόμα, ακόμα και μια παραλία μόνο. Θα έχει σίγουρα λιγότερο κόσμο το Σεπτέμβριο και αν την επισκεφτείτε απόγευμα – βράδυ, μπορεί και να είστε μόνοι/ες σας (μόνος/η ή με το/τη σύντροφό σας).

Εκεί μπορείτε απλά να χαλαρώσετε και να ακούσετε την αγαπημένη σας μουσική.

Δεν υπάρχει τίποτα καλύτερο από ένα απόγευμα ή ένα βραδάκι στην παραλία με την αγαπημένη σας μουσική.

Προσωπικά λατρεύω τη μουσική. Οποιοδήποτε είδος μουσικής (με μια εξαίρεση, τη heavy metal, την οποία δεν μπορώ πραγματικά να ακούσω).

Πέρα από κινητή εγκυκλοπαίδεια γνώσεων (ιστορίας, πολιτικής, φιλοσοφίας, αθλητισμού, επιστήμης κτλ.), ίσως και σε υπερβολικό βαθμό (χαχα), πέρα από μυαλό που φεύγει από το ίδιο το σώμα του και σκέφτεται εκτός των φυσικών περιορισμών του σήμερα, κάτι οποίο έχετε κατανοήσει μάλλον όλοι οι αναγνώστες, αυτό που δεν ξέρετε ότι το ίδιο ισχύει και για τη μουσική.

Κινητή εγκυκλοπαίδεια πραγματικά. Από jazz και rock έως classical (παλιά και μοντέρνα τύπου Yanni, Hans Zimmer, Ludovico Einaudi) και EDM (Electronic Dance Music) ή latin. Με όλα τα υποείδη τους επίσης.

Τα 5 αγαπημένα μου είδη είναι ελληνική ποιοτική – έντεχνη (Ορφέας Περίδης, Σωκράτης Μάλαμας, Μανώλης Λιδάκης κτλ), Jazz (με όλα τα υποείδη της), κλασική (και μοντέρνα-κλασική όπως προαναφέρθηκε), rock και EDM (με τα 40+ υποείδη της).

Κάποια στιγμή έχω πρόθεση να παραθέσω τα 100 καλύτερα κομμάτια από ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ 25 είδη μουσικής (πχ και από country ή από ethnic) σύμφωνα με την προσωπική μου κατάταξη.

Θα είναι το top 100 για 25 είδη μουσικής (δηλαδή 2.500 μουσικά κομμάτια) από τουλάχιστον 117.000 (!!!!!!!!!!!!!!) μουσικά κομμάτια που έχω ακούσει και έχω κατατάξει (προσωπική κατάταξη με βαθμολόγηση από 1 έως 10). Ώρες μουσικής λατρείας από μικρός που πλησιάζει η ώρα να μοιραστώ με άλλους ανθρώπους.

Θα είναι τα ANTHEMS, τα MASTERPIECES κάθε είδους μουσικής !

Κάθε είδος μουσικής έχει τα ΑΡΙΣΤΟΥΡΓΗΜΑΤΑ του αλλά και τις αποτυχίες του και βρίσκεις αριστουργήματα τόσο από τον Ludovico Einaudi όσο και από τη Lady Gaga (πχ το Shallow από τη ταινία A Star is Born μαζί με τον Bradley Cooper, τον παιδαρά, χαχαχα. Το συγκεκριμένο της κομμάτι είναι εξαιρετικό).

ΜΗΝ ΕΧΕΤΕ ΠΑΡΩΠΙΔΕΣ. Στη ζωή να μην έχετε προκαταλήψεις. Παντού υπάρχει ένα αριστούργημα, αλλά δεν θα το ανακαλύψετε αν δεν το ακούσετε, αν έχετε για οποιοδήποτε λόγο κυριολεκτικά παρωπίδες στα αυτιά.

Ταυτόχρονα, εκεί στην παραλία που θα είστε είτε μόνοι/ες σας, είτε με παρέα (ο/η σύντροφος), μπορείτε και να χορέψετε. Κόσμο δεν θα έχει λογικά, αλλά και να έχει, τι σας νοιάζει ?

Να γελάτε, να χορεύετε και να είστε χαρούμενοι/ες. Η ζωή είναι ωραία, να μην σας απασχολούν οι άλλοι.

Τώραααααααα, το να δείτε τον orthologiko να χορεύει είναι άλλο ζήτημα, όπως έχει αναφερθεί, είναι εμπειρία ζωής (χαχα). Οκ, τα μαθήματα χορού του παλιότερα, αλλά η σύνδεση orthologikou με τη μουσική και τον χορό είναι κάτι που πρέπει να το δείτε live. Πέρα από τη σωτηρία της Γης έναντι εξωγήινων σε ένα dance off που θα μείνει στην ιστορία (χαχαχα), ισχύει και κάτι ακόμα που έχει αναφέρει μια φίλη πριν κάποια χρόνια (κάπως έτσι, δεν θυμάμαι ακριβώς, μην «βαράτε», χαχα) :

«Πέρα που εμφανώς ξέρεις να χορεύεις, αυτό που είναι φοβερό είναι ότι εκείνη τη στιγμή σε βλέπω και νιώθω ότι συνδέεσαι με τη μουσική, είναι σαν να κυκλοφορεί ο ρυθμός στις φλέβες σου, στο αίμα σου».

 

Δεν θα μπορούσα να το περιγράψω καλύτερα. Μόνο αν το δείτε, θα καταλάβετε, ιδίως αν ο υποφαινόμενος είναι σε full dance mood, χαχαχαχα.

Απλά θα καθήσετε πίσω και θα πείτε «εεεεεε, ΝΑΙΙΙΙΙΙΙΙ. Αυτό είναι» (χαχα).

Αρκετοί άντρες δεν χορεύουν ή όταν χορεύουν, είναι ως επί το πλείστον, ατσούμπαλοι ή δεν έχουν ρυθμό. Ένα 90% των αντρών χρειάζονται επειγόντως μαθήματα χορού, μάλιστα όλα τα είδη χορού από μοντέρνους έως latin. Μια καλή ιδέα θα ήταν μάθημα χορού (όλων των ειδών, ελληνικών παραδοσιακών και ξένων) στα γυμνάσια – λύκεια. Ίσως και ανά το παγκόσμιο να πρέπει να καθιερωθεί μάθημα χορού.

Δεν κάνω πλάκα. Ο χορός προκαλεί χαρά, χαμόγελο, ευχάριστη διάθεση, οδηγεί σε πιο ευτυχισμένους ανθρώπους χωρίς κόμπλεξ. Από το να ασχολούνται όλη την ημέρα με tablets ή να βλέπεις διαρκώς κακομουτσουνιασμένους πολίτες γύρω σου, ο χορός ίσως αλλάξει λίγο τη διάθεσή τους.

Όσο για το ότι μερικοί άντρες θεωρούν ότι το να χορεύεις είναι θηλυπρεπές, εεεεεε καλά ζουν στο Μεσαίωνα. Τους πληροφορώ ότι δεν υπάρχει γυναίκα ανά την υφήλιο που θα χορέψει με έναν άντρα ένα ωραίο παθιασμένο tango και δεν θα της αρέσει (το ίδιο θα αρέσει φυσικά και στον ίδιο).

Γενικά να είστε σίγουροι ότι το πιο επιθυμητό χαρακτηριστικό (με διαφοράααααα) σε έναν άντρα είναι η αυτοπεποίθηση (η οποία μπορεί να πηγάζει από από μορφωτικό επίπεδο, από επαγγελματική επιτυχία, από εξωτερική εμφάνιση κτλ). Ένας άντρας που, μεταξύ των άλλων, χορεύει καλά, έχει αυτοπεποίθηση, δεν ντρέπεται, δείχνει ότι ξέρει να «κουνά το κορμί του» (χαχαχα), χορεύει ωραία με τη σύντροφό του, ΕΚΠΕΜΠΕΙ αυτοπεποίθηση για τον ίδιο, αυτοπεποίθηση και διάθεση για ζωή, για «τρέλα», ενδιαφέρον.

Διαβάστε ως το ΤΕΛΟΣ της σημερινής ανάρτησης για να δείτε τι προτείνω να χορέψετε με τον/την σύντροφό σας, χαχα. Ως το τέλος !

Ας δούμε και τις μουσικές προτάσεις για μια επίσκεψη στην παραλία (Σεπτέμβριο).

Μπορούμε να ξεκινήσουμε με ωραία κομμάτια (που φτιάχνουν mood για ταξίδι):

 

Vance Joy - Riptide

 

(εκπληκτικό κομμάτι. Αμέσως φέρνει χαμόγελο στα χείλη. MUST!)

 

 

 

 

Still Corners – The Trip

 

(ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ ΤΑΞΙΔΙΑΡΙΚΟ κομμάτι. Μετά το 1.43 όπου ξεκινούν και τα vocals, γίνεται ΘΕΙΚΟ! Το τέλειο κομμάτι για ταξίδι! Επίσης MUST!)

 

 

 

 

Gus GusAirwaves

 

(μοναδικό κομμάτι. Με την εκπληκτική φωνή του Daniel Agust Haraldsson)

 

 

 

 

 

 

Αφού φθάσετε στην παραλία, εκεί μπορείτε πια να χαλαρώσετε και να ακούσετε πιο χαλαρωτική μουσική. Ας προτείνω μερικά κομμάτια που δεν σχετίζονται, αλλά όλα είναι μοναδικά:

 

Thievery Corporation – Amerimacka

(ένα αριστούργημα από τους μοναδικούς και αγαπημένους του γράφοντος Thievery Corporation. Τέλειο κομμάτι!)

 

 

 

 

 

 

Andrea Bocelli και Sarah Brightman – Time to Say Goodbye

(η αγγλική version του Con te partirò. Απίστευτο ντουέτο Andrea Bocelli και Sarah Brightman. Αν και σε μεγαλύτερη ηλικία και οι 2 τους στο παρακάτω video, οι φωνές παραμένουν θεϊκές!)

 

 

 

 

 

 

 

Wim Mertens – Struggle for pleasure

(τι να πει κανείς για αυτό το εξωπραγματικό κομμάτι ? Απλά ακούς και ταξιδεύεις με το μυαλό, εκεί δίπλα στη θάλασσα)

 

 

 

 

 

 

 

 

Hans Zimmer – Interstellar (main theme από τη ταινία)

(ένα κομμάτι από την ΑΥΤΟΔΙΔΑΚΤΗ ΜΟΥΣΙΚΗ ΙΔΙΟΦΥΙΑ – μα γιατί θα αναρωτηθεί κανείς, έχει υπάρξει ιδιοφυία ποτέ που να μην ήταν αυτοδίδακτη? όμως αυτό θα αναλυθεί μελλοντικά – Hans Zimmer.

Το ακούς και νιώθεις και εσύ μέρος του Σύμπαντος. Γιατί αυτό είσαι/είμαι/είμαστε ! Μέρος του Σύμπαντος! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ ! ΜΟΝΑΔΙΚΟ κομμάτι! MUSTMUSTMUST ! Εκεί δίπλα στην παραλία κρατήστε το χέρι της/του συντρόφου σας, κοιτάξτε τον/την στα μάτια και μετά δείτε μαζί τον ήλιο να ανατέλλει και ενωθείτε με το Σύμπαν! )

 

 

 

 

 

 

 

 

Καλά βρε orthologike, θα πει κανείς και πότε θα χορέψουμε ή θα ακούσουμε κάποιο κομμάτι πιο «ανεβαστικό» ? Πότε θα επιδείξεις τις χορευτικές σου ικανότητες, εσύ το party animal, έστω και δίπλα στο κύμα (χαχα) ?

Ο λαός απαιτεί, τον orthologiko να τα «σπάει», να δει !!! (χαχαχαχαχα)

Ε, ας προτείνω και 2 κομμάτια από edm (κάποια στιγμή θα αναλύσω γιατί ο χώρος της edm τα τελευταία 5-6 χρόνια έχει αναπτυχθεί αρκετά, βασικά όλοι ακούν και χορεύουν edm παγκοσμίως πια, αλλά το «επίπεδο» της μουσικής έχει πέσει, ιδιαίτερα τα τελευταία 5-6 χρόνια):

 

 

Nu + Jo Ke – Who loves the Sun

(ένα καλοκαιρινό dance track για να πάρετε από το χέρι τον/την σύντροφό σας και να το χορέψετε καθώς πια ο ήλιος έχει ανατείλει. Πρωινός ήλιος – θάλασσα και χορός μαζί του/της! Η ζωή είναι ωραία !)

 

 

 

 

Reflekt feat. Delline Bass – Need to feel Loved (Adam K and Soha vocal mix)

(ακούστε το την 1η φορά με προσοχή. Μετά το 0:59 μπαίνουν και τα vocals. Τη 2η φορά θα το λατρέψετε, την 100η φορά θα «ανεβείτε» πια σε άλλη διάσταση ακούγοντάς το.

Προσωπικά αυτό το κομμάτι μου προκαλεί την επιθυμία, απλά να σηκωθώ όρθιος, να σταθώ στην ακροθαλασσιά, το νερό της θάλασσας να βρέχει τα πόδια μου, εγώ να ανοίξω τα χέρια και να στρέψω το βλέμμα προς τον ουρανό. Εκεί παρέα με αυτό το ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΟ κομμάτι, να νιώσω την ΑΥΡΑ της θάλασσας στο σώμα μου, το κύμα να σκάει στα πόδια μου, τα μάτια μου να αντικρίζουν το απέραντο μπλε της θάλασσας ή του ουρανού και να ΕΝΩΝΟΜΑΙ ΜΕ ΤΟ ΣΥΜΠΑΝ. Να νιώθω ένα με τη φύση, να νιώθω ένα κομμάτι του Σύμπαντος!

Μετά το 0:59 με τα φωνητικά της Delline Bass, το συγκεκριμένο κομμάτι σε ταξιδεύει!!!)

 

 

 

 

 

Όπως και να έχει, όλα τα ανωτέρω κομμάτια είναι μοναδικά. Συνιστώ ακόμα και τώρα, Σεπτέμβρη μήνα, να βρείτε κάποιο μέρος, κάποια παραλία και να επισκεφτείτε. Αν είστε και εσείς των ΜΗ μαζικών διακοπών και έχετε άδεια Σεπτέμβριο, ακόμα καλύτερα, μπορείτε να ταξιδέψετε και να γνωρίσετε τον τόπο του ταξιδιού σας καλύτερα, χωρίς τη «βαβούρα» που κυριαρχεί από μέσα Ιουλίου έως μέσα Αυγούστου.

Τώρα για τους άντρες συνιστώ να μάθουν χορό (ει δυνατόν, 2-3 χρόνια σε κάποια σχολή) και όταν είναι έτοιμοι, εκεί δίπλα στην παραλία να βάλουν το παρακάτω κομμάτι και να χορέψουν tango με τη σύντροφό τους:

 

Carlos Gardel – Por una Cabeza

 

 

 

 

Χορέψτε το ανωτέρω κομμάτι με πάθος (τα παιδιά στο video κάνουν παρουσίαση για νεόνυμφους ως γαμήλιο χορό, οπότε το πάθος είναι επίτηδες μειωμένο, καθώς υπάρχουν συγγενείς μπροστά μεγαλύτερης ηλικίας κτλ) αφού κάνετε ένα ωραίο ταξίδι και χορέψτε το δίπλα στην παραλία ένα πρωινό ή ένα απογευματάκι καθώς δύει ο ήλιος και θα δείτε αν αρέσει στις γυναίκες ή όχι.

Τώρα πώς θα καταλάβετε αν είναι ο orthologikos που το χορεύει αυτό με κάποια πιθανή σύντροφό του δίπλα σε μια παραλία στο άσχετο ή σε κάποιο διαγωνισμό χορών latin ?

Ε, αν δείτε έναν παιδαρά, Alpha, με μάτια που πετούν «σπίθες», αλλά και χαμόγελο στα χείλη με κάποια γυναίκα που αποπνέει επίσης ισχυρή αυτοπεποίθηση, απαραιτήτως μαυρομάλλα-greek ancient goddess-style, επίσης με μάτια που πετούν «σπίθες», χαμόγελο στα χείλη, αλλά και τρομερό πάθος και η ίδια, ε τότε είναι ο orthologikos !!!

Χαχαχαχαχα !!!

Όπως και να έχει, ακόμη και μόνοι/ες σας να είστε, δίχως σύντροφο, δεν έχει σημασία!

Γελάστε και χορέψτε (όχι tango φυσικά μόνοι σας, εκτός και αν είστε τελείως παλαβοί, χαχαχαχα).

Ξέρω ότι οι αναγνώστες του blog είναι εκλεκτικοί όπως και ο υποφαινόμενος, οπότε είναι πιθανόν να είστε μόνοι/ες. Δεν πειράζει. Ποτέ μην χάνετε το χαμόγελό σας

Πάντα χαμόγελο. Η ζωή είναι το καλύτερο δώρο που μας δόθηκε ποτέ και η ζωή θέλει χαμόγελο, γέλιο και αισιοδοξία.

Θα κλείσω τη σημερινή ανάρτηση με το τραγούδι που αφιερώνω σε όλους μας. Κάθε μέρα να ξυπνάτε με χαρούμενη διάθεση, γιατί….its a

 

U2 – Beautiful Day

 

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s