0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(Ποιες είναι οι επιστημονικές αποδείξεις για την αποστολή στη Σελήνη? Πώς μπορεί κανείς να καταρρίψει κάθε σχετική συνωμοσιολογία χρησιμοποιώντας ΜΟΝΟ ακλόνητα - επιβεβαιωμένα επιστημονικά δεδομένα? Στο σημερινό άρθρο θα παραθέσουμε ΜΟΝΟ επιστημονικά στοιχεία και αποδείξεις για την αποστολή στη Σελήνη. Με αφορμή τα 50 έτη από την πρώτη προσσελήνωση ανθρώπων και συγκεκριμένα των Armstrong και Aldrin (o Mike Collins ήταν ο 3ος που όμως παρέμεινε σε τροχιά γύρω από τη Σελήνη όταν οι άλλοι 2 είχαν προσσεληνωθεί), άκουσα και διάβασα ΑΠΙΣΤΕΥΤΑ πράγματα.

 

Με ορισμένες απόψεις παραλίγο να αποτρελαθώ! Μετά είδα και έρευνες με ποσοστό ανθρώπων που ΔΕΝ πιστεύουν ότι πήγαμε στη Σελήνη όπως και ατόμων που έχουν αμφιβολίες και βγήκα από τα ρούχα μου!

 

Ταυτόχρονα αν ρωτήσετε κάποιον με τρίτα άτομα μπροστά σας αν πιστεύει ότι πήγαμε στο φεγγάρι, θα σας απαντήσει καταφατικά, γιατί «ντρέπεται», όμως μιλώντας του ΠΡΟΣΩΠΙΚΑ θα αρχίσει τα «μάλλον πήγαμε στη Σελήνη, αλλάαααααααααα….» !!!

 

Μου θυμίζει το «δεν έχω πρόβλημα με το να έχουν δικαίωμα ψήφου οι μαύροι, αλλά….» κτλ.

 

ΜΟΛΙΣ ΑΚΟΥΩ το «αλλά», κατανοώ ότι η άποψη του συνομιλητή είναι ΠΟΛΥΥΥΥΥ διαφορετική από αυτό που προβάλλει προς τα έξω, ότι στην πραγματικότητα, ενδόμυχα, πιστεύει κάτι διαφορετικό.

 

Στο σημερινό άρθρο λοιπόν θα παραθέσω μερικά μη αμφισβητήσιμα στοιχεία για την αποστολή στη Σελήνη, αλλά καθώς το άρθρο γράφτηκε σχετικά γρήγορα, σε λιγότερο από 3,5 ώρες και με τον υποφαινόμενο να έχει εκνευριστεί από την ΑΡΛΟΥΜΠΑ γύρω του, θα επανέλθω στο μέλλον με άρθρο που θα καλύπτει ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΣΑΧΛΑΜΑΡΕΣ των συνωμοσιολόγων και τις απαντήσεις στις αρλούμπες  τους. 

 

Το σημερινό άρθρο είναι η πρόγευση μελλοντικού πληρέστερου σχετικού άρθρου. Προσωρινά, καλή ανάγνωση και θα προσπαθήσω να μην «βγω από τα ρούχα μου» με τις σαχλαμάρες που ακούω ή διαβάζω! Θα προσπαθήσω όμως, δεν είναι σίγουρο ότι θα τα καταφέρω! Οπότε έχετε έτοιμα τα κινητά σας για φωτογραφίες, μπορεί τελικά να «βγω από τα ρούχα μου»!)

 

 

 

Πριν λίγες ημέρες είχαμε τον εορτασμό των 50 χρόνων από την πρώτη προσσελήνωση ανθρώπων στο φεγγάρι (20 Ιουλίου 1969). Πέρα από τους πανηγυρικούς εορτασμούς, υπήρξαν ειδικές εκδηλώσεις της NASA και άλλων διαστημικών οργανισμών, ομιλίες, συνεντεύξεις των ανθρώπων που συμμετείχαν στην πρώτη αποστολή (όπως ο Buzz Aldrin και ο Mike Collins, καθώς ο Neil Armstrong έχει αποβιώσει, αλλά και επιστημόνων ή και γυναικών που έραψαν τις στολές των αστροναυτών κτλ).

 

Ταυτόχρονα όμως παρατήρησα κάτι ή μάλλον ΕΠΙΒΕΒΑΙΩΣΑ κάτι που έχω παρατηρήσει εδώ και δεκαετίες. Ότι ένα ΤΕΡΑΣΤΙΟ ποσοστό συνανθρώπων μας, ΠΟΛΥΥΥΥΥΥΥΥ ΥΨΗΛΟΤΕΡΟ από αυτό που δείχνουν επίσημες έρευνες (περί το 20-25% δείχνουν οι έρευνες ότι είτε δεν πιστεύει είτε έχει αμφιβολίες), ΔΕΝ ΠΙΣΤΕΥΟΥΝ ότι ο άνθρωπος πάτησε στο φεγγάρι. Όλως τυχαίως (ή μήπως όχι?) οι ίδιοι άνθρωποι ψηφίζουν Τραμπ, Μπόρις Τζόνσον, Ορμπάν κτλ.

 

Σε προσωπικές, κατ’ ιδίαν συζητήσεις, εκφράζουν αμφιβολίες του στυλ «μάλλον πήγαμε, αλλά….. γιατί δεν ξαναπήγαμε, πώς πήγαμε τότε, οι φωτογραφίες κτλ».

 

Tip του orthologikos.gr. ΌΤΑΝ ακούτε «δεν έχω πρόβλημα με το τάδε θέμα, αλλά…» ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ, ΠΑΝΤΑ ο συνομιλητής σας πιστεύει ενδόμυχα κάτι διαφορετικό από αυτό που εκφράζει «τύποις».

 

Ταυτόχρονα παρατήρησα ότι αν ξεκινούσε μια παρόμοια συζήτηση ΜΠΡΟΣΤΑ σε άλλους ανθρώπους, τα άτομα που εξέφραζαν «αμφιβολίες» (για να το θέσω κόσμια) σχετικά με την προσσελήνωση, ως ΔΙΑ ΜΑΓΕΙΑΣ τάχα γελούσαν με το ότι υπάρχει ένα ποσοστό περί το 25% των ανθρώπων που ΔΕΝ πιστεύουν ότι όντως βρεθήκαμε στη Σελήνη.

 

Μην σας κάνει εντύπωση, το ίδιο φαινόμενο το παρατηρώ παντού. Όταν υπάρχουν άλλα άτομα μπροστά, τότε αμέσως ο συνομιλητής αποφεύγει να εκφράσει την ΠΡΑΓΜΑΤΙΚΗ του άποψη.

 

Πώς φθάσαμε όμως ως εδώ ? Που οφείλεται ότι οι ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΕΣ παγκοσμίως έχουν πάρει φαλάγγι τον ορθολογισμό? Στον ΊΔΙΟ λόγο που ο Τραμπ βρίσκεται στην εξουσία ή ο Μπόρις Τζονσον πια στη Μεγάλη Βρετανία. 

 

Στο τεράστιο ποσοστό των πολιτών που είναι ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΑ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΟΙ και στη λάθος χρήση του διαδικτύου το οποίο έχει μετατραπεί στη μεγαλύτερη μηχανή confirmation bias οιασδήποτε σαχλαμάρας. 

 

Οι απανταχού «περίεργοι» (που έχουν ένα υπόβαθρο κυρίως….ξέρετε τι) αναζητούν στο διαδίκτυο, googlαρουν για παράδειγμα «επίπεδη Γη» και αμέσως εμφανίζονται εκατομμύρια sites που αυτο-επιβεβαιώνουν με «στοιχεία» και «δεδομένα» την παλαβομάρα περί επίπεδης Γης.

 

Θα το αναλύσω και μελλοντικά το συγκεκριμένο θέμα, το γιατί δηλαδή το Internet για το 99% των ανθρώπων κάνει περισσότερο ΚΑΚΟ παρά καλό. Έχουν το τελειότερο εργαλείο στα χέρια τους για να εντοπίζουν μελέτες, στοιχεία, αριθμούς που πριν 30 χρόνια ούτε να φανταστεί κανείς δεν θα μπορούσε, αλλά δυστυχώς το 99% των ανθρώπων ΔΕΝ ΞΕΡΟΥΝ πώς να το χρησιμοποιήσουν σωστά. Θα το αναλύσω σε ξεχωριστό άρθρο.

 

Ας δούμε όμως τι λένε γύρω μας οι συνωμοσιολόγοι (μερικοί είναι και ΤΑΧΑ μορφωμένοι) που ισχυρίζονται ότι δεν πήγαμε στη Σελήνη, ποιες είναι οι συνωμοσιολογικές τους απόψεις.

 

Οι περισσότερες από αυτές σχετίζονται με videos και φωτογραφίες που λήφθηκαν από τις αποστολές στη Σελήνη (την πρώτη αποστολή αλλά και τις επόμενες έως και το 1972 οπότε και έλαβε χώρα η τελευταία προσσελήνωση).

 

Αρκετοί από τους συνωμοσιολογικούς ισχυρισμούς που σχετίζονται με τάχα περίεργες φωτογραφίες, τάχα περίεργες σκιές κτλ. έχουν καταρριφθεί σε σχετικό επεισόδιο των Mythbusters που προτείνω να το αναζητήσετε και να το δείτε ΟΛΟΙ ΣΑΣ.

 

ΟΛΟΙ ΣΑΣ. ΟΛΟΙ ΣΑΣ. Αφιερώστε 1 ώρα από τη ζωή σας για να δείτε κάτι ενδιαφέρον και να γελάσετε με την καρδιά σας όταν αποδομούν όλους τους συνωμοσιολόγους. Επίσης επειδή είναι «τηλεοπτικό» προϊόν, δεν είναι τόσο δύσκολο να κατανοηθεί από το 99% του κόσμου, είναι πιο «εύπεπτο» δηλαδή, δεν χρειάζεται να διαβάσει κανείς σχετικά βιβλία ή να έχει ασχοληθεί με φυσική ή αστροφυσική ή με οπτική-φωτογραφία κτλ.

 

Επειδή το σημερινό άρθρο γράφεται σχετικά γρήγορα, σε περίπου 3,5 ώρες (καθώς αρχική επιδίωξή μου ήταν να αναρτήσω ένα διαφορετικό άρθρο και όχι άρθρο σχετικό με τις αποστολές στη Σελήνη), δεν έχω χρόνο να αποδομήσω όλες τις αρλούμπες που ακούω ή που έχουν γραφεί σχετικά. Θα υπάρξει ξεχωριστό άρθρο και πάλι στο μέλλον.

 

Σήμερα θα επικεντρωθώ ΟΧΙ στην αποδόμηση των σεναρίων για φωτογραφίες, για Στάνλει Κιούμπρικ (ο υποτιθέμενος "σκηνοθέτης της προσσελήνωσης" και η λογική πίσω από αυτό το «επιχείρημα» των συνωμοσιολόγων είναι ότι λίγο πριν την πρώτη αποστολή στη Σελήνη, είχε σκηνοθετήσει  τη ταινία 2001: Α Space Odyssey που ήταν πρωτοποριακή για την εποχή της χρησιμοποιώντας εξαιρετικά εφέ = σκηνοθέτησε την προσσελήνωση. Τόσο απλά για τους συνωμοσιολόγους. Πάντως μου αρέσουν αυτά τα άτομα πχ ένας σκύλος γαβγίζει την ώρα της προσσελήνωσης ΑΡΑ αμέσως στο μυαλό τους το γάβγισμα το σκύλου συνεπάγεται ότι η αποστολή είναι ψεύτικη, ο σκύλος τη «μυρίστηκε την απάτη της NASA και των άθεων αναρχοάπλυτων που θέλουν να μας πείσουν ότι τάχα περάσαμε τα σύννεφα και πήγαμε στη Σελήνη, αμά λάχει να’ούμε»), αλλά σε ΑΠΟΔΕΙΞΕΙΣ ότι ΟΝΤΩΣ πατήσαμε στη Σελήνη. Με τα «επιχειρήματα» των συνωμοσιολόγων θα ασχοληθώ μελλοντικά σε εκτενέστερο άρθρο.

 

Μερικές σύντομες απαντήσεις όμως για τα 4-5 πιο γνωστά επιχειρήματα:

Πρώτον, δεν διακρίνονται εμφανώς άλλα άστρα (πλην του Ήλιου) στις φωτογραφίες. Το ίδιο ισχύει σχεδόν για όλες τις φωτογραφίες, ακόμη και για φωτογραφίες από τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό και έχει σχέση με τον τρόπο που λειτουργούν οι κάμερες και τη λήψη των φωτογραφιών έχοντας τον ήλιο ως τη βασική πηγή φωτός. Τα άστρα ΦΥΣΙΚΑ και υπάρχουν, οι φωτογραφίες όμως (ιδιαίτερα με τα τεχνικά μέσα της εποχής) δεν είχαν δυνατότητες. Δεν θα προχωρήσω σε ειδική ανάλυση (αυτά στο μέλλον), αλλά σκεφτείτε το απλά. Εσείς, εσείς, το πρωί μπορείτε να δείτε άστρα (ή έστω να δείτε ευκρινώς) πλην του Ήλιου? Γιατί μπορείτε όμως να δείτε το βράδυ εκατοντάδες άστρα με το «γυμνό μάτι»? Τι αλλάζει ? Το αφήνω εδώ και θα το αναλύσω στο μέλλον. Θα έχουμε μάθημα ΟΠΤΙΚΗΣ και ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑΣ στο μέλλον

Αν και υπάρχουν εικόνες που λήφθησαν στην επιφάνεια της Σελήνης στην  αποστολή Apollo 14, όπου διακρίνεται αμυδρά η Αφροδίτη (ως το πιο φωτεινό  κοντινό μας σώμα) παρά το γεγονός ότι αυτό είναι αρκετά δύσκολο (ιδιαίτερα αν σκεφτούμε ότι οι προσσεληνώσεις γίνονταν πάντα στη διάρκεια της σεληνιακής ημέρας).

 

Δείτε σχετικό υλικό από το αρχείο της Nasa :

 

https://www.hq.nasa.gov/alsj/a14/a14Venus.html

 

 

Α και εδώ απλά να τονίσω ότι υπάρχουν και φωτογραφίες τις οποίες οι συνωμοσιολόγοι ΔΕΝ σχολιάζουν και οι οποίες λήφθησαν από το τμήμα του Apollo που βρισκόταν σε περιστροφή γύρω από τη Σελήνη (όσο το Lunar Module είχε προσσεληνωθεί) και όπου διακρίνονται ΕΥΚΡΙΝΩΣ άστρα (ειδικότερα όταν βρισκόταν στη «σκοτεινή» πλευρά της Σελήνης όπου σκοτεινή πλευρά = τρόπος του λέγειν και επίσης μελλοντικό άρθρο. Hint. Φυσικά ΔΕΝ υπάρχει κάτι μυστικό, σχετίζεται με τη «βαρυτική πρόσδεση» Σελήνης-Γης, θα το εξηγήσω και αυτό μελλοντικά)

 

 

Δεύτερον, σκιές και ο τρόπος που διαγράφονταν στην επιφάνεια της Σελήνης. Εδώ το θέμα είναι ακόμη πιο τεχνικό καθώς στην επιφάνεια της Σελήνης και με το δεδομένο ότι δεν υπάρχει ατμόσφαιρα, έχουμε το φως του Ήλιου, το φως που ανακλά η Γη, το φως που ανακλάται από την ίδια την επιφάνεια της Σελήνης, ακόμη και το φως που ανακλά η ίδια η στολή των αστροναυτών, η αλληλεπίδρασή του με τη σεληνιακή άμμο κτλ. Είναι πολυπαραγοντική η επίδραση και απαιτείται ειδική ανάλυση.

 

Στο επεισόδιο πάντως των Mythbusters που προανέφερα υπάρχει μεταξύ άλλων και αναλυτικό debunking του συγκεκριμένου «μύθου».

 

Για τα 2 ανωτέρω «επιχειρήματα» πρέπει επίσης να έχουμε στο μυαλό μας ότι η έλλειψη ατμόσφαιρας στη Σελήνη όπως και η υψηλότερη καμπυλότητά της (σφαιρικότητά της) έχουν ως αποτέλεσμα μια απώλεια της αίσθησης της απόστασης και μια διαφορετική αντίληψή της.

 

Ακούστε τον ίδιο τον Neil Armstrong σχετικά με την εμπειρία του:

 

 

Τρίτον, η ακτινοβολία από τις ζώνες Van Allen (αλλά και γενικότερα από την κοσμική ακτινοβολία). Υπάρχουν 2 ζώνες Van Allen, η εσωτερική και η εξωτερική με την ακτινοβολία στην εσωτερική να είναι αρκετά υψηλότερη της εξωτερικής. Η θεωρία των συνωμοσιολόγων έγκειται ότι δεν θα μπορούσαν οι αστροναύτες να περάσουν τις συγκεκριμένες ζώνες δίχως είτε να πεθάνουν άμεσα είτε χωρίς να υποστούν σοβαρές βλάβες στο γενετικό τους υλικό που θα οδηγούσαν σε μελλοντικές καρκινογενέσεις.  

 

Δυστυχώς για τους συνωμοσιολόγους και ευτυχώς για τους αστροναύτες, τα σεληνιακά ταξίδια είχαν σχεδιαστεί με τέτοιο τρόπο ώστε η διάβαση από την εσωτερική ζώνη να είναι όσο το δυνατόν συντομότερη (μερικά λεπτά) ενώ από την εξωτερική 1-2 ώρες και έχοντα ταυτόχρονα προστασία από την ειδική κατασκευή των τοιχωμάτων του Apollo, η ποσότητα ακτινοβολίας που δέχτηκαν ήταν τόσο μικρή που δεν θα μπορούσε να δημιουργήσει το οποιοδήποτε πρόβλημα υγείας.

 

Το θέμα έχει αναλυθεί πολλάκις τόσο από τη Nasa όσο και από διάφορους επιστήμονες.

 

Εδώ η ανάλυση της Nasa σχετικά με το τι είναι οι ζώνες Van Allen και πώς επηρεάζουν τα διαστημικά ταξίδια, αλλά και πώς τις αντιμετωπίσαμε:

 

https://image.gsfc.nasa.gov/poetry/tour/AAvan.html

 

Εδώ ειδική ανάλυση τόσο για την ακτινοβολία εντός των ζωνών Van Allen αλλά και γενικά για την ακτινοβολία στα διαστημικά ταξίδια στη Σελήνη (πχ κοσμική ακτινοβολία):

 

https://web.archive.org/web/20130515020144/http://lsda.jsc.nasa.gov/books/apollo/S2ch3.htm

 

 

 

 

Τέταρτον, πώς οι ΗΠΑ κατάφεραν να φθάσουν πρώτες στη Σελήνη ενώ ως τότε έτρωγαν ΔΙΑΡΚΩΣ «φάπες» από την ΕΣΣΔ ?

 

Εδώ οι συνωμοσιολόγοι έχουν ένα «καλό» επιχείρημα γιατί ΟΝΤΩΣ η ΕΣΣΔ έριχνε τη μία «φάπα» μετά την άλλη στις ΗΠΑ.

 

Η ΕΣΣΔ είχε τις εξής επιτυχίες :

 

1)      τον πρώτο διηπειρωτικό πύραυλο

 

2)      τον πρώτο δορυφόρο (Sputnik)

 

3)      τον πρώτο ζωντανό οργανισμό (σκυλί)

 

4)      τον πρώτο άνθρωπο στο διάστημα (Γκαγκάριν)

 

5)      την πρώτη γυναίκα στο διάστημα (Τερέσκοβα)

 

6)      τον πρώτο διαστημικό περίπατο κτλ.

 

 

(Εντυπωσιακό έτσι ? Η πραγματικότητα είναι ότι οι Σοβιετικοί επιστήμονες ήταν μαέστροι της μηχανικής και της διαστημικής τεχνολογίας και δεν είναι τυχαίο ότι η Ρωσία βασίζεται ακόμα για το στρατιωτικό της ή το διαστημικό της εξοπλισμό σε τεχνολογίες της σοβιετικής εποχής. Αυτό δείχνουν τα γεγονότα, όχι τι λέμε εμείς μεταξύ μας ή αν αγαπάμε ή μισούμε κομμουνισμό ή καπιταλισμό ή οποιοδήποτε «σύστημα»).

 

Φυσικά όμως οι συνωμοσιολόγοι ξεχνούν ότι οι Αμερικάνοι, αν και πίσω από τους Σοβιετικούς στις ανωτέρω περιπτώσεις, δεν ήταν αρκετά πίσω (δηλαδή είχαν διαφορά μερικών εβδομάδων ή μηνών) και το κυριότερο είναι ότι οι ΗΠΑ ανέπτυξαν πρώτες το καλύτερο «όπλο», το θηρίο της πυραυλικής τεχνολογίας, Saturn.

 

Είχαν το ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ μυαλό της σύγχρονης πυραυλικής επιστήμης (ασχέτως αν ήταν ή όχι φιλοναζιστής) τον Wernher von Braun συν μια ομάδα μηχανικών και επιστημόνων που ανέπτυξαν το πιο δυνατό σύστημα πυραύλων ως σήμερα (με τη μεγαλύτερη δυνατότητα μεταφοράς φορτίου). Αυτό επέτρεψε τις αποστολές στη Σελήνη. Οι Σοβιετικοί είχαν καθυστερήσει αρκετά στο συγκεκριμένο τομέα και αυτό δεν τους επέτρεψε να κατορθώσουν μια επανδρωμένη αποστολή στη Σελήνη πριν από τους Αμερικάνους.

 

Πέμπτον, η σημαία «ανέμιζε» άρα η όλη σκηνή ήταν απλά ένα «γύρισμα» στην Area51.

 

Φυσικά καμία σημαία δεν ανέμιζε (6 σημαίες τοποθετήθηκαν συνολικά στη Σελήνη). Η σημαία είχε μια βάση στήριξης που σχημάτιζε ένα Γ και όχι Ι. Είχε δηλαδή «στήριξη» και στο πάνω μέρος της και μπορεί να το παρατηρήσει κανείς και στις φωτογραφίες αλλά και σε σχετικά videos αν είναι λίγο προσεκτικός. Ο λόγος που σχημάτιζε Γ και όχι Ι είναι απλός, καθώς λόγω της μη ύπαρξης αέρα στη Σελήνη, η σημαία δεν θα μπορούσε να «ανοίξει», οπότε χρειαζόταν και οριζόντια στήριξη. Καμία συνωμοσία και πάλι.

 

Επίσης η σημαία δεν κουνιέται, δεν ανεμίζει. Απλά όταν οι αστροναύτες την τοποθετούσαν, η κίνησή τους να τη στήσουν στο έδαφος της Σελήνης «κινούσε» τη βάση της και την ίδια τη σημαία δίνοντας την αίσθηση ότι «ανεμίζει». Αμέσως μετά την πάροδο λίγων δευτερολέπτων είναι εμφανές ότι η σημαία «παγώνει» και δεν κινείται ούτε χιλιοστό. 

 

Κανένα στούντιο φυσικά και κανένας αέρας. Όπως άλλωστε σε κανένα στούντιο δεν θα μπορούσε να γίνει το παρακάτω πείραμα όπου ο David Scott (σε μεταγενέστερη του Apollo 11 αποστολή) αφήνει ένα φτερό και ένα σφυρί να πέσουν ταυτοχρόνως στο έδαφος της Σελήνης προς επιβεβαίωση του γνωστού πειράματος του Γαλιλαίου.

 

Το αποτέλεσμα ? Στο παρακάτω video ! Δείτε το ! ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ!

 

 

Ο συνωμοσιολόγος θα βρει να πει την αρλούμπα του για το παραπάνω video, οι ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ απλά νιώθουμε ΔΕΟΣ.

 

ΔΕΟΣ για το ότι ένα απλό ζωάκι με 2 χεράκια, 2 ποδαράκια και 1 κεφαλάκι κατάφερε χρησιμοποιώντας πόρους από έναν πλανητάκο σαν τη Γη, να ξεφύγει από αυτήν και να επισκεφτεί άλλα διαστημικά σώματα.

 

ΔΕΟΣ για το ότι εμείς, οι άνθρωποι, κατά τα άλλα ασήμαντοι μέσα στο απέραντο Σύμπαν, είμαστε στην πραγματικότητα τα «μάτια» του ίδιου του Σύμπαντος.

 

ΔΕΟΣ για το ότι ένας άνθρωπος πριν εκατοντάδες χρόνια είχε μια σκέψη-ιδέα που επιβεβαιώθηκε εν τοις πράγμασι ΕΚΤΟΣ Γης.

 

ΔΕΟΣ για το πού μπορεί να φθάσει την ανθρωπότητα ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ και η ΕΠΙΣΤΗΜΗ.

 

Εκεί που οι παλαβιάρηδες βλέπουν «συνωμοσίες», οι ορθολογιστές βλέπουμε την ελπίδα, βλέπουμε το μέλλον μας και ταυτόχρονα σέρνουμε από τα μαλλιά την ανθρωπότητα (και τους σπηλαιανθρώπους που έχουν μείνει 3000 χρόνια πίσω) σε αυτό το μέλλον.

 

ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΔΙΑΦΟΡΑ ΜΑΣ.

 

Ο ορθολογιστής χρησιμοποιώντας το μυαλό του, ΞΕΦΕΥΓΕΙ από τα όρια του μυαλού του ή και της Γης, οι άλλοι ΜΗ χρησιμοποιώντας το μυαλό τους, απλά αναμασούν αυτά που έμαθαν ή τους έμαθαν από μικρά παιδιά. Στη Τουρκία να είναι μουσουλμάνοι, στην Ιταλία καθολικοί, στην Αγγλία προτεστάντες, στη Utah των ΗΠΑ μορμόνοι. Στις ΗΠΑ πριν 150 χρόνια να κυκλοφορούν με μαύρους με αλυσίδες στο λαιμό, στην Ελλάδα πριν 70 χρόνια να μην ψηφίζουν οι γυναίκες.

 

Ο ορθολογιστής «βλέπει» και οραματίζεται το μέλλον, ο παλαβιάρης μένει προσκολλημένος στο παρελθόν, χρησιμοποιεί τα προϊόντα της ιδιοφυΐας των ορθολογιστών, αλλά εγκεφαλικά δεν έχει καμία διαφορά από τον άνθρωπο των σπηλαίων.

 

Αλλά ας αφήσουμε τα «επιχειρήματα» των συνωμοσιολόγων, ας δούμε μερικές ΧΕΙΡΟΠΙΑΣΤΕΣ αποδείξεις ότι όντως ο άνθρωπος πάτησε στο σεληνιακό έδαφος.

 

Αρχικά έχουν υπάρξει αρκετές αποστολές τόσο από τη Ρωσία, όσο και από τις Ιαπωνία, Ινδία αλλά και Κίνα με μη επανδρωμένες αποστολές γύρω από τη Σελήνη όπου αν είχαν καταλάβει ότι οι ΗΠΑ μας «παραμυθιάζουν», ε κάτι θα είχε μαθευτεί.

 

Οι Σοβιετικοί που είχαν επίσης πραγματοποιήσει δικές τους αποστολές γύρω από τη Σελήνη (αν και ποτέ δεν προσπάθησαν να κατεβάσουν ανθρώπους, καθώς δεν είχε νόημα πια μετά από την επιτυχία των ΗΠΑ), αν οι Αμερικάνοι όντως τα είχαν σκηνοθετήσει όλα, δεν θα έλεγαν κάτι? Ήταν στο κόλπο δηλαδή και αυτοί ?

 

Ή οι 400.000-410.000 άνθρωποι που δούλευαν στο project Apollo? Επιστήμονες, κατασκευαστές, πιλότοι, ράφτες, μηχανικοί, τεχνικοί κτλ. 

 

ΚΑΝΕΙΣ τους δεν ήξερε ότι όλα είναι μια απάτη? Φυσικά οι συνωμοσιολόγοι ισχυρίζονται ότι επειδή η NASA είχε «χωρίσει» τα αντικείμενα και κάθε ομάδα ασχολούνταν με συγκεκριμένο αντικείμενο, δεν ήξεραν και οι περίπου 400.000-410.000 άνθρωποι τι ακριβώς συμβαίνει.

 

Ωραία, αλλά οι αστροναύτες που κατέβηκαν στη Σελήνη, οι άνθρωποι στο control room, οι ανώτατοι αξιωματικοί και στρατιωτικοί, οι πολιτικοί, ένας κύκλος δηλαδή 300-400 ατόμων και από αυτούς ΟΥΤΕ ΕΝΑΣ να μην ψελλίσει κάτι ? Εδώ μεταξύ 10-15 ανθρώπων και δεν μπορεί να κρατηθεί κάτι τελείως μυστικό και μεταξύ 300 ή 400 ατόμων και κανείς να μην «σφυρίξει» τίποτα?

 

Επίσης στη Σελήνη οι αστροναύτες άφησαν ανακλαστές που ακόμη και σήμερα μπορεί κανείς να τους εντοπίσει και συχνά γίνονται πειράματα από ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟΥΣ ερευνητές που πάντα επιβεβαιώνουν την ύπαρξή τους στις τοποθεσίες των σεληνιακών αποστολών. Ταυτόχρονα με τη χρήση των ανακλαστών γνωρίζουμε ότι η Σελήνη απομακρύνεται από τη Γη κατά περίπου 4 εκατοστά το χρόνο. Με τους ανακλαστές που άφησαν στην επιφάνειά της οι αστροναύτες των αποστολών Apollo!

 

Διαβάστε σχετικά παρακάτω

 

https://tmurphy.physics.ucsd.edu/apollo/lrrr.html

 

Αλλά και αυτό είναι ψέμα.

 

Ε λοιπόν ας δούμε και το παρακάτω:

 

https://www.nasa.gov/mission_pages/LRO/news/apollo-sites.html

 

Μια αποστολή της NASA γύρω από τη Σελήνη (μη επανδρωμένη) με την ονομασία Lunar Reconnaissance Orbiter (LRO) μας παρείχε τις εξής φωτογραφίες και υλικό που εξετάστηκε στη συνέχεια από ανεξάρτητους ερευνητές και από τρίτες χώρες (πρόσβαση στο υλικό είχαν διάφορα πανεπιστημιακά ιδρύματα και ερευνητές):