0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Μέσα σε έναν ορυμαγδό συνωμοσιολογίας και αν-ορθολογισμού διεθνώς με ένα σημαντικό ποσοστό του πληθυσμού των ΗΠΑ να έχει ξεφύγει (μετά από δεκαετίες παραπληροφόρησής του, δεκαετίες θρησκοληψίας, αντι-επιστημονισμού, υπερβολών για τάχα επερχόμενες καταστροφές από τους «κατσιαπλιάδες Δημοκρατικούς», από τους «libs» που είναι «snowflakes» και τάχα θα «διαλύσουν την πατρίδα μας, τις ΗΠΑ αν πάρουν την εξουσία» κτλ), υπάρχουν και θετικές ειδήσεις και με αυτές θα αρχίσουμε.

Θα ξεκινήσουμε το έτος, με ορισμένα θετικά στοιχεία – ειδήσεις. Οπότε θα έχουμε ένα σχετικά σύντομο άρθρο με θετικές ειδήσεις.

Φυσικά στο τέλος του σημερινού άρθρου θα υπάρχει ένα «αλλά»….Ένα μεγάλο «αλλά»….

Ο ορθολογισμός λοιπόν στον αγώνα εναντίον κάθε παλαβομάρας, συνωμοσιολογίας, αρλούμπας μπορούμε να πούμε ότι σημείωσε 3 επιτυχίες το τελευταίο διάστημα.

Χθες (16 Ιανουαρίου 2021) ο Biden ανακοίνωσε τα μέλη της επιτροπής επιστημών του Λευκού Οίκου την οποία μάλιστα αναβάθμισε με την είσοδο του επικεφαλής της για ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ως μέλος του «υπουργικού συμβουλίου» υπό την ηγεσία του.

Όπως ανέφερε και στη χθεσινή του ομιλία:

"In a way, this is the most exciting announcement that I've gotten to make in the entire Cabinet, raising this to a Cabinet-level position in one case"

Their trusted guidance will be essential as we come together to end this pandemic, bring our economy back, and pursue new breakthroughs to improve the quality of life of all Americans. Their insights will help America chart a brighter future, and I am grateful they answered the call to serve

"Science will always be at the forefront of my administration — and these world-renowned scientists will ensure everything we do is grounded in science, facts, and the truth”

 

ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ ένας πρόεδρος των ΗΠΑ που δίνει έμφαση στην επιστήμη και στα δεδομένα – στοιχεία και ΟΧΙ στον ρατσισμό, τον μισογυνισμό, τη διάδοση συνωμοσιολογικών θεωριών κτλ.

Οι ΗΠΑ από τον Reagan και έπειτα έχουν οδηγηθεί σε μια ξέφρενη πορεία προς τον αν-ορθολογισμό (όχι τυχαία, καθώς ο σφιχτός εναγκαλισμός του Reagan με τους υπερ-ευαγγελιστές του Νότου και η ταυτόχρονη προώθηση των triple down economics ταυτόχρονα με τη Θάτσερ οδήγησαν στην περιθωριοποίηση της μεσαίας τάξης τόσο στις ΗΠΑ όσο και σε ολόκληρο το δυτικό κόσμο και στη δημιουργία της μεγαλύτερης οικονομικής ανισότητας ever με την υπερβολική συγκέντρωση πλούτου στο πλουσιότερο 1%, όμως αυτά θα αναλυθούν σε ξεχωριστό άρθρο στο μέλλον).

Η διδασκαλία της δαρβινικής θεωρίας της εξέλιξης αμφισβητείται από φανατικούς σε αρκετές πολιτείες των ΗΠΑ και προτείνεται ο creationism, θεωρίες τύπου QAnon διαδίδονται και τις πιστεύει ένα σημαντικό τμήμα του πληθυσμού (που ανήκει σε ένα συγκεκριμένο φάσμα της πολιτικής, αλλά αυτό συμβαίνει με τις περισσότερες συνωμοσιολογικές θεωρίες. Αυτοί που τις πιστεύουν ανήκουν στο 1 από τα 2 φάσματα της πολιτικής ζωής, όμως και αυτό είναι θέμα που θα μας απασχολήσει στο μέλλον), οι οπαδοί της επίπεδης Γης αυξάνονται έχοντας βρει και το internet ως μέσο διάδοσης των απόψεών τους, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής επίσης.

Μιλάμε για μια κατάσταση όπου το 40% του πληθυσμού των ΗΠΑ ζει σε μια «εναλλακτική πραγματικότητα» γεμάτης fake news, θρησκοληψία, συνωμοσιολογία.

Mε τους Δημοκρατικούς να θεωρούνται «άπλυτοι κατσαπλιάδες, καταστροφείς του έθνους των ΗΠΑ, snowflakes, SJWsSocial Justice Warriors που το αναφέρουν οι ακραίοι ως «υποτιμητικό», «θα μας πάρουν τα σπίτια οι κατσαπλιάδες», «θα μας σκοτώνουν στους δρόμους με τους Δημοκρατικούς στην εξουσία», «θα μας αφαιρέσουν το δικαίωμα της οπλοφορίας οι άπλυτοι» κτλ).

Αυτή η πορεία μπορεί να διορθωθεί ΜΟΝΟ με τον συνδυασμό

ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ και ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ

Το εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ έχει βασικά αφεθεί στη τύχη του (με εμφανή σκοπιμότητα) με σχεδόν πλήρη διάλυση της δημόσιας εκπαίδευσης, με έμφαση στην ιδιωτική εκπαίδευση για τους ευκατάστατους, με αρκετούς να επιλέγουν το home-schooling (που έχει ως αποτέλεσμα το να μαθαίνουν τα παιδιά μια «εικονική πραγματικότητα», να διαιωνίζεται το indoctrination τους κτλ).

Όπως δήλωσε και ο Τραμπ που κατάλαβε ΑΚΡΙΒΩΣ ποιοι είναι αυτοί που τον ψηφίζουν με μανία:

«I love the poorly educated»

 

Πάντως η θέληση του Biden να δώσει έμφαση στην επιστήμη και επίσης στην επένδυση στην εκπαίδευση (και ιδίως στο εκπαιδευτικό σύστημα των ΗΠΑ) βαδίζει στη θετική κατεύθυνση και συνιστά μια μικρή «νίκη» του ορθολογισμού σε μια χώρα που μοιάζει να έχει ένα 40% του πληθυσμού της να ζει σωματικά στο 2021, αλλά εγκεφαλικά (απόψεις, πώς βλέπουν τον κόσμο, τα δικαιώματα ομοφυλ κτλ) στο 1321.

Σε μια δεύτερη μικρή «νίκη» του ορθολογισμού, ο πρώην αστροναύτης και φίλος της επιστήμης, Mark Kelly, εκλέχτηκε γερουσιαστής στην Αριζόνα.

Είναι γνωστός στους ενασχολούμενος με το διάστημα, καθώς έχει έναν δίδυμο αδελφό (Scott Kelly), επίσης αστροναύτη που υπάρχει μάλιστα το γνωστό «πείραμα» το εάν ψηλώνεις/γερνάς/αλλάζεις όντας στο διάστημα σε σχέση με τη Γη (είναι identical twins).

Επίσης είναι γνωστός, καθώς η γυναίκα του Gabby Giffords έγινε στόχος επίθεσης από έναν θεοπάλαβο οπαδό της οπλοκατοχής (η ίδια ήταν υπέρ του ελέγχου της οπλοφορίας και των background checks σε όσους αγοράζουν όπλα). Ιδού ένα video με την ιστορία:

 

 

 

Εκλέχτηκε σε μια πολιτεία που πριν λίγο καιρό συνιστούσε μίνι «κάστρο» των Ρεπουμπλικάνων (όχι φυσικά σαν το Τέξας, αλλά οι Ρεπουμπλικάνοι είχαν μετατρέψει την Αριζόνα σε ένα μικρό «κάστρο» τους).

Ένας άνθρωπος με τον συνδυασμό που πρέπει να διαθέτει ο σύγχρονος πολιτικός.

Ήρεμος, με μοντέρνες απόψεις, κατά της παλαβομάρας, υπέρ των δικαιωμάτων γυναικών, ομοφυλόφιλων κτλ., με ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ για τον συνάνθρωπο, με ενδιαφέρον για τον φτωχό και αδύναμο, με ΑΓΑΠΗ για την επιστήμη.

Με χιούμορ, με χαμόγελο και με διάθεση να προσφέρει στην κοινωνία και τους γύρω του.

Εκλέχτηκε γερουσιαστής σε μια πολιτεία όπου η χήρα του John McCain συντάχθηκε στις πρόσφατες εκλογές με τους Δημοκρατικούς, παρά το γεγονός ότι ο σύζυγός της ήταν Ρεπουμπλικάνος και μάλιστα ήταν ο αντίπαλος του Obama στις προεδρικές εκλογές του 2008. Ο λόγος? Οι ΑΙΣΧΡΕΣ αναφορές του Trump εναντίον του McCain.

Ο Trump τον είχε χαρακτηρίσει loser και άχρηστο επειδή τον είχαν αιχμαλωτίσει οι Βιετκόνγκ (ο McCain είχε συμμετάσχει στον πόλεμο του Βιετναμ. Εδώ δεν εξετάζουμε αν καλώς έγινε ο πόλεμος ή όχι, αλλά το πώς μιλούσε για έναν άλλο άνθρωπο ο Trump).

Προσοχή ! Ο Trump ! Έβριζε τον McCain και τον αποκαλούσε loser, ποιος? Ο Trump! Ο πραγματικός ορισμός του Loser !

‘Εγινε impeached 2 φορές (για πρώτη φορά στην ιστορία), έχασε 2 εκλογές (γιατί και το 2016 είχε χάσει με εκατομμύρια ψήφους από την Hillary, απλά λόγω των ιδιαιτεροτήτων του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ, είχε κερδίσει την πρώτη φορά), οδήγησε για πρώτη φορά μετά τον πόλεμο με τους Βρετανούς σε εισβολή στο Καπιτώλιο με αποτέλεσμα οι ΗΠΑ να «πέσουν στα μάτια» κάθε πολίτη διεθνώς.

Ο άνθρωπος που απέφυγε να στρατευτεί με το πρόσχημα ότι είχε πρόβλημα στο πόδι του, ο άνθρωπος που γεννήθηκε στα πλούτη, ο άνθρωπος που τα είχε όλα έτοιμα στη ζωή, ο άνθρωπος που ΠΟΤΕ δεν προσπάθησε για κάτι, μιλούσε για έναν πρώην στρατιωτικό με υποτιμητικά λόγια αποκαλώντας τον loser.

Έναν άνθρωπο μάλιστα που είχε καρκίνο και ζούσε τα τελευταία του χρόνια στη Γη !

Μιλάμε για απίστευτη ΑΠΑΝΘΡΩΠΙΑ !

Πώς ο Trump, ένας ξεκάθαρα ανάγωγος, κακομαθημένος πάμπλουτος κληρονόμος, με ΜΗΔΕΝΙΚΗ ενσυναίσθηση, μισογύνης που κόμπαζε ότι πλήρωνε για σ.ξ, που θεωρεί τις γυναίκες «κρέας», που βρίζει τους πάντες, που θεωρεί τους φτωχούς «πλέμπα», που αδιαφορεί για οτιδήποτε άλλο εκτός από τον εαυτό του, που συμπεριφέρεται ως sociopath, εκλέχτηκε πρόεδρος των ΗΠΑ, αυτό το έχουμε εξηγήσει σε προηγούμενα άρθρα και θα το εξηγήσουμε στο μέλλον ξανά, αλλά δείχνει το πώς ένα 40% του πληθυσμού ΚΑΘΕ ΧΩΡΑΣ είναι ικανό να ψηφίσει τον οποιοδήποτε του πωλήσει «κατσαπλιάδες αντίπαλοί μου, θα εκτοξεύσουν την εγκληματικότητα, θα φέρουν εδώ Μεξικανους άπλυτους, θα σας πάρουν τα σπίτια, είναι άθεοι κατσαπλιάδες, θα καταργήσουν την θρησκεία μας, θα διαλύσουν το έθνος μας, θα καταστρέψουν τα πάντα».

ΠΑΝΤΑ «πιάνει» και «πιάνει» σε ΚΑΘΕ ΧΩΡΑ είτε λέγεται ΗΠΑ, είτε Μεγ. Βρετανία, είτε Τουρκία (βλ.Ερντογάν), είτε Ρωσία κτλ. Οι πολιτικοί αναπαράγουν την ανωτέρω (προσαρμοσμένη σε κάθε χώρα φυσικά) απλοϊκή ρητορική και έχουν στο τσεπάκι τους σχεδόν τους μισούς ψηφοφόρους.

Ο ορθολογισμός και η κοινή λογική δίνουν ΣΚΛΗΡΟ ΑΓΩΝΑ έναντι της παλαβομάρας, της κακοψυχίας, της αδιαφορίας για όλους και για όλα (περιβάλλον και προστασία του, φτώχεια, δικαιώματα κτλ) αλλά υπάρχει ελπίς.

Ιδού και μια μίνι συνέντευξή του Mark Kelly:

 

 

 

Όπως υπονόησε στο παραπάνω video, ώρα SCIENCE και FACTS  να επανέλθουν στη ζωή μας σε σχέση με τις αρλούμπες που ακούμε τα τελευταία χρόνια.

Προσωρινά, η εκλογή του Mark Kelly ως γερουσιαστή στην Αριζόνα συνιστά μια 2η μικρή «νίκη» του ορθολογισμού το τελευταίο διάστημα.

Η 3η μικρή «νίκη» της κοινής λογικής και του ορθολογισμού είναι φυσικά η επανεκλογή (και μάλιστα η άνετη επανεκλογή) της Jacinda Ardern στις πρόσφατες εκλογές της Νέας Ζηλανδίας.

Έχω αναφέρει πολλάκις ότι η Jacinda Ardern είναι το ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥ του 21ου αιώνα.

Επίσης είχα εξηγήσει γιατί «ΤΡΕΛΑΙΝΕΙ» και ΒΓΑΖΕΙ από τα ρούχα τους ένα υψηλό ποσοστό white males με σύνδρομα κόμπλεξ έναντι μιας δυναμικής, έξυπνης, καλοσυνάτης, χαμογελαστής και επιτυχημένης γυναίκας. Η άλλη γυναίκα που τους «τρελαίνει» είναι η Alexandria Ocasio-Cortez ή γνωστή ως AOC (αν και αυτή τους «τρελαίνει» περισσότερο, θα εξηγήσω τους λόγους σε μελλοντικό άρθρο).

Ας δούμε όμως τι γράφαμε για την Jacinda Ardern σε παλιότερο άρθρο:

Ήταν μέχρι πρόσφατα η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (μόλις πριν μερικές ημέρες, η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας, ετών 34 και προερχόμενη από την αριστερά έγινε η νεότερη σε ηλικία παγκοσμίως) και η δεύτερη γυναίκα που γέννησε ενώ διένυε τη θητεία της.

Θεωρεί τον εαυτό της progressive (ωχχχχχχ, μην το ακούσουν αυτό διάφοροι, τρελαίνονται, είναι και γυναίκα η Jacinda) και φεμινίστρια (εδώ είναι που θα τους αποτελειώσει, θα την αποκαλέσουν SJW, Social Justice Warrior, ότι «κυνηγά τους άντρες», ότι είναι «συνωμοσία για να μειώσουν τη «δύναμη» του λευκού άνδρα» και άλλα παρόμοια φληναφήματα).

Έχει βάλει ως στόχο να μειώσει την παιδική φτώχεια στο μισό στη χώρα της σε μια 10ετία ενώ ταυτόχρονα αύξησε τη γονική άδεια για τις εργαζόμενες γυναίκες στη χώρα και έδωσε ένα επιπλέον επίδομα στις φτωχές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Φανατική οπαδός της αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, του γάμου των ομοφυλοφίλων και της ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κόκκινο πανί για πολλούς.

Η αποτελεσματικότητά της φάνηκε μετά την επίθεση ενός «περίεργου» σε μουσουλμάνους όπου σκότωσε 51 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 49 σοβαρά εκμεταλλευόμενος και τη χαλαρή (ως τότε) πολιτική της Νέας Ζηλανδίας απέναντι στην κατοχή όπλων

Η Jacinda, πέρα από την ευαισθησία που έδειξε (υπάρχουν σχετικά videos), ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλία για να αλλάξει η νομοθεσία περί οπλοκατοχής στη χώρα παρά τις αντιδράσεις (αρχικά) αρκετών (περί το 20% των κατοίκων της χώρας κατείχε όπλο) και πέρασε διατάξεις που απαγορεύουν την κατοχή ημι-αυτόματων όπλων και ταυτόχρονα, ορίζουν αυστηρότερους κανόνες για την κατοχή λοιπών όπλων και επίσης την αγορά και απόσυρση από το κράτος των επικίνδυνων όπλων που κατείχαν πολίτες.

Αλλά εκτός των ανωτέρω, αρκεί να την ακούσει κανείς να μιλάει, να ακούει τον άλλο, να κάνει αστεία, να κινείται και θα καταλάβει τη ΔΙΑΦΟΡΑ με άλλους πολιτικούς.

Ηρεμία, ψυχραιμία, γνώσεις, εξυπνάδα, κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, μία πολιτικός που ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε αντίγραφό της σε 200 χώρες ανά την υφήλιο. Δείτε για παράδειγμα το παρακάτω video:

 

 

 

 

Χρειαζόμαστε περισσότερες πολιτικούς σαν την Jacinda σε αυτόν τον έρμο πλανητάκο που αποτελεί μια κουκκίδα μέσα στην απεραντοσύνη του Σύμπαντος.

Μακάρι οι πολίτες ανά την υφήλιο να επέλεγαν ανθρώπους όπως η Jacinda.

Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν πρωθυπουργούς όπως η Jacinda. Πόσο καλύτερος, πιο ανθρώπινος και πιο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ θα ήταν ο κόσμος μας !

Πόσο θα προχωρούσε η ανθρωπότητα στο μέλλον ! Θυμηθείτε το άρθρο μας για τους στρατιωτικούς εξοπλισμούς vs τα χρήματα για έρευνα στη γενετική και ΠΩΣ η ΒΛΑΚΕΙΑ του μέσου ανθρώπου τον καταδικάζει να ζει 80-85 χρόνια ενώ θα μπορούσε ΗΔΗ να ζει 150 χρόνια ή και περισσότερο.

Πώς η επιστήμη και η κινητοποίηση της ανθρωπότητας σε έναν κοινό σκοπό θα είχε «λύσει» εν μέρει και το μόνιμο φόβο του μέσου ανθρώπου, δηλαδή του 99,999999% των ανθρώπων. Το θάνατο.

Εδώ το link του συγκεκριμένου άρθρου:

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/141

Δυστυχώς όμως η Jacinda συνιστά την εξαίρεση και όχι τον κανόνα. Τα fake news, τα συμφέροντα κατά ανθρώπων όπως ο Bernie Sanders, ο φόβος των ηλικιωμένων απέναντι στο άγνωστο, η οπισθοδρομικότητα σημαντικού μέρους των κοινωνιών, ο φόβος γενικά προς οτιδήποτε δεν μας έμαθαν οι γονείς μας, θα καθυστερήσουν την πρόοδο της ανθρωπότητας.

Δυστυχώς, η ανθρωπότητα δεν είναι έτοιμη ακόμα. Όπως δεν ήταν έτοιμη για να δοθεί δικαίωμα ψήφου στις γυναίκες πριν 150 χρόνια, η αλλαγή έρχεται αργά.

Μέχρι τότε, η Jacinda αποτελεί αχτίδα φωτός! Αυτό όμως που λατρεύω είναι το πώς ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ με την Jacinda (έξυπνη, φεμινίστρια, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων)

Τους «τρελαίνει» τους αντιπάλους της, αφρίζουν από το κακό τους και το ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩ.

 

Παρά τις 3 μικρές «νίκες» του ορθολογισμού και της κοινής λογικής, η άλλη πλευρά είναι «αφηνιασμένη». Ένα 40% του πληθυσμού κάθε χώρας ζει σε μια «εναλλακτική πραγματικότητα» γεμάτη μίσος, θυμό, «κατσαπλιάδες που θα μας καταστρέψουν» κτλ.

Οπότε οι 3 ανωτέρω μικρές «νίκες» είναι όντως μικρές σε μια πορεία προς τον ορθολογισμό, η οποία διαρκεί και θα διαρκέσει καιρό.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση !

 

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

 

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s