0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

Στο σημερινό άρθρο θα δούμε αναλυτικά τα στατιστικά στοιχεία και τα ποσοστά που συγκέντρωσαν Trump και Biden στις εκλογές του 2020 μεταξύ λευκών, μη-λευκών, μεταξύ αντρών και γυναικών, μεταξύ πολιτών με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο vs με υψηλό μορφωτικό επίπεδο, μεταξύ πλουσίων vs φτωχών, μεταξύ φανατικά θρησκευόμενων vs όλων των υπολοίπων κτλ. Θα πρόκειται για πίνακες και στοιχεία από έγκυρη έρευνα 4 ενημερωτικών δικτύων (exit poll) που διεξήχθη στις ΗΠΑ.

Πριν όμως ξεκινήσουμε με τα στοιχεία και τους πίνακες, να σημειώσω ότι το σημερινό άρθρο θα είναι το πρώτο μιας  3λογιας (ή ενδεχομένως 4λογιας) άρθρων που θα εξηγούν το πώς ο Trump έχει καταφέρει να διχάσει τις ΗΠΑ δημιουργώντας ένα είδος cult, ένα είδος προσωπολατρίας για τον ίδιο! Ο Trump μπορεί να έχασε στις πρόσφατες εκλογές στις ΗΠΑ, αλλά ο Trumpism – Τραμπισμός θα ακολουθεί και θα βαραίνει τις ΗΠΑ για καιρό.

O Τραμπ δημιούργησε ένα CULT!! Πώς όμως ο Trump δημιούργησε ή μάλλον είδε τη δυνατότητα να το δημιουργήσει?

Τι εκμεταλλεύτηκε? Πώς κατανόησε ότι ένα 40% (από το περίπου 45-47%) που ψηφίζουν παραδοσιακά μια παράταξη είναι δυνατόν να πιστέψει σε οποιαδήποτε πιθανή συνωμοσία από το QAnon και ότι τάχα οι Δημοκρατικοί ή η Hillary απάγουν τάχα παιδιά ως το ότι η Γη είναι επίπεδη ή ότι οι Δημοκρατικοί είναι εκπρόσωποι του Διαβόλου στη Γη? Ή ότι δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη?

Ή ελαφρώς πιο μη εξωφρενικές θεωρίες όπως για παράδειγμα ότι οι Δημοκρατικοί θα εκτοξεύσουν την εγκληματικότητα στα ύψη, ότι αν εκλεγεί ο Biden θα εκτοξευτούν οι δολοφονίες ?

Ή ότι τάχα οι «κατσαπλιάδες Δημοκρατικοί θα σας πάρουν τα σπίτια» ? Ή ότι τάχα «ο Biden και οι radical left θα μετατρέψουν τις ΗΠΑ σε σοσιαλιστική χώρα»? (εδώ να τονίσουμε ότι «σοσιαλισμός» στις ΗΠΑ θεωρείται και το δημόσιο σύστημα υγείας της Γερμανίας ή της Δανίας, για παράδειγμα ο Bernie Sanders θεωρείται «ακραίος» στις ΗΠΑ, ενώ στη Δυτική Ευρώπη θα τον κατέτασσε κανείς απλά στο κέντρο ή έστω λίγο πιο αριστερά από το κέντρο. Οπότε πρέπει να γνωρίζει κανείς ΑΡΙΣΤΑ την πολιτική κατάσταση στις ΗΠΑ και το τι θεωρείται ή μάλλον τι έχει μάθει ο μέσος πολίτης των ΗΠΑ από μικρό παιδί να θεωρεί «ακραίο», κάτι που στην Ευρώπη είναι φυσιολογικό)

Πώς ο Trump (σύμφωνα και με τον γαμπρό του Jared Kushner) ΚΑΤΕΛΑΒΕ στην πραγματικότητα το Ρεπουμπλικανικο κόμμα και το μετέτρεψε σε ένα κόμμα ΠΡΟΣΩΠΟΛΑΤΡΕΙΑΣ για τον ίδιο και απέραντου μίσους για οποιονδήποτε «προσβάλλει» τον ίδιο ?

Πώς ώθησε (γιατί ένα απλό πουσάρισμα χρειαζόταν, εκεί ήταν η πονηριά του Trump, το ότι «έπιασε» πόσο επιρρεπείς στη συνωμοσιολογία, στον ακραίο λαϊκισμό, σε οτιδήποτε αντι-επιστημονικό ήταν οι οπαδοί μίας παράταξης), πώς ώθησε λοιπόν ο Trump ψηφοφόρους του σε κάτι που ας μου επιτραπεί να πω, ομοιάζει με cult.

Σήμερα θα έχουμε το 1ο μέρος (γιατί πιθανότατα θα σπάσει η ανάλυση σε 3 ή σε 4 μέρη).

Σήμερα θα δούμε με στοιχεία και πίνακες ότι ο Trump, όχι μόνο συγκέντρωσε περισσότερες ψήφους συνολικά (αυτό το γνωρίζετε λογικά όλοι οι αναγνώστες, ο αριθμός ψήφων του αυξήθηκε μεταξύ 2016 και 2020), αλλά τον ψήφισε και η πλειοψηφία των λευκών αντρών αλλά ΚΑΙ γυναικών!!!

Οκ, πες μεταξύ των λευκών αντρών με χαμηλή μόρφωση (πχ σε Kentucky, Alabama κτλ) να κατανοήσει κανείς το λόγο (άτομα χαμηλής μόρφωσης, εύκολα συνθήματα που τους πορώνουν, έλλειψη κριτικής σκέψης κτλ). Αλλά πλειοψηφία ο Trump και μεταξύ των λευκών γυναικών ?

ΗΜΑΡΤΟΝ! Ένας απερχόμενος πρόεδρος ο οποίος ανερυθρίαστα έλεγε «πιάστε τις γυναίκες από το ….», ο οποίος περηφανευόταν ότι πλήρωνε για σεξ, ο οποίος υποβίβαζε τις γυναίκες διαρκώς και παρόλα αυτά να τον ψηφίζουν περισσότερες λευκές γυναίκες ?

ΗΜΑΡΤΟΝ! Πώς είναι δυνατόν να εξηγηθεί αυτό με ορθολογισμό ή κοινή λογική? Θα το κατανοήσετε όταν διαβάσετε ολόκληρη την 3λογία (ή 4λογία, θα εξαρτηθεί) των αναλύσεών μας.

Θα κατανοήσετε ότι αιτιολογείται καθώς ο Trump «έπαιξε» με το μυαλό του μέσου ρεπουμπλικανου ψηφοφόρου. Με την κουτοπονηριά του κατανόησε ότι σημαντικό μέρος του πληθυσμού είναι ΒΑΘΙΑΑΑΑΑ οπισθοδρομικό, με φόβο για οποιαδήποτε αλλαγή, με φόβο για το μέλλον, με φόβο ότι η κοινωνία τους «προσπερνά», με νοσταλγία για το παρελθόν («τότε που όλα ήταν καλύτερα»), με φόβο γενικά.

Αυτοί οι άνθρωποι χρειάζονταν απλά ένα «σπρώξιμο» για να μετατραπούν σε ένα cult, σε ένα είδος θρησκείας με αρχηγό τον Trump ή τον οποιονδήποτε Trump.

Όμως ας ξεκινήσουμε με τη σημερινή μας ανάλυση.

Ας δούμε ποιοι/ποιες ψήφισαν Trump με βάση το κοινό exit poll 4 μεγάλων δικτύων στις ΗΠΑ (η ονομασία του συγκεκριμένου exit poll: Nation Election Pool, συνεργασία όλων των μεγάλων δικτύων των ΗΠΑ, επιλεγμένοι πίνακες-στοιχεία του από New York Times). Eνα έγκυρο exit poll (περιμένω και την αντίστοιχη ανάλυση από το Pew Research Center, όμως ίσως καθυστερήσει):

https://www.nytimes.com/interactive/2020/11/03/us/elections/exit-polls-president.html

 

 

 

Ο Τραμπ κέρδισε την πλειοψηφία των ψήφων των αντρών και μάλιστα με σημαντική διαφορά, καθώς έλαβε το 53% των ψήφων τους έναντι του 45% του Biden. Αντιθέτως στις γυναίκες ο Biden έλαβε την πλειοψηφία των ψήφων με 57% έναντι του 42% του Trump (αλλά όπως θα δούμε αποκλειστικά λόγω των μη λευκών γυναικών).

Μεταξύ των λευκών ανεξαρτήτως φύλου, ο Τραμπ κέρδισε με 58% έναντι 41% του Biden !!! Φυσικά μεταξύ των άλλων κατηγοριών ο Biden κέρδισε με μεγαλύτερη άνεση (και μεταξύ των λατινόφωνων αλλά και των ασιατικής καταγωγής κατοίκων των ΗΠΑ).

Όμως η τεράστια διαφορά στις ψήφους μεταξύ των λευκών (+17% υπέρ του Τραμπ) ήδη καταδεικνύει το τι ακριβώς έγινε.

Πώς όμως ο Trump κέρδισε τόσο υψηλό ποσοστό μεταξύ των λευκών ψηφοφόρων και πώς «σπάει» το ποσοστό του μεταξύ λευκών αντρών/γυναικών και ανάλογα με το μορφωτικό τους επίπεδο?

 

 

 

 

Συνολικά μεταξύ των λευκών αντρών, ο Trump έλαβε 61% έναντι 38% του Biden!

Αλλά και μεταξύ των λευκών γυναικών, ο Trump κέρδισε με χαρακτηριστική άνεση με 55% έναντι 44% του Biden !

Ναι, μεταξύ ΚΑΙ των λευκών ΓΥΝΑΙΚΩΝ ! ΝΑΙ. ΝΑΙ. ΝΑΙ. Καλά διαβάσατε! ΗΜΑΡΤΟΝ ! ΗΜΑΡΤΟΝ !

Πιο αναλυτικά, μεταξύ των λευκών γυναικών με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, ο Trump έλαβε το απίστευτο 63% έναντι 36% του Biden. Ενώ μεταξύ των αντρών με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο έλαβε το επίσης εξωφρενικό 70% έναντι 28% του Biden.

Δηλαδή μεταξύ λευκών αντρών και γυναικών χαμηλού μορφωτικού επιπέδου, ο Trump έλαβε 2 στις 3 ψήφους περίπου.

2 στους 3 χαμηλής μόρφωσης λευκοί κάτοικοι των ΗΠΑ ψήφισαν ΜΟΝΟΚΟΥΚΙ Trump !

Ακόμα και γυναίκες που ο απερχόμενος πρόεδρος και η συμπεριφορά του σε όλη του τη ζωή απέναντί τους ήταν απαράδεκτη. ΕΞΩΦΡΕΝΙΚΟ !

Αλλά και στους λευκούς άντρες υψηλότερης μόρφωσης, ο Trump κέρδισε πάλι το 51% έναντι 48% του Biden, καταδεικνύοντας ότι αρκετοί άντρες ψήφισαν τον Trump, ακόμη και υποτίθεται «μορφωμένοι», ΑΣΧΕΤΩΣ αν στις παρέες τους ή στις κοινωνικές τους επαφές δεν το εκφράζουν ανοιχτά. Αυτό το έχω αναφέρει σε ανάλυσή μας για το γιατί πολλοί δεν πιστεύουν ότι η ανθρωπότητα πήγε στη Σελήνη, διαβάστε το αν έχετε χρόνο (http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/155).

Μεταξύ των λευκών γυναικών με υψηλότερο εκπαιδευτικό υπόβαθρο, ο Biden κέρδισε το 54% των προτιμήσεων έναντι 45% του Trump δείχνοντας ότι ψήφισαν έχοντας γνώμονα τον αυτοσεβασμό (αν και πάλι, το 45% του Trump στις τάξεις των συγκεκριμένων γυναικών είναι εξωφρενικό. Ώρες-ώρες είναι να απορεί κανείς. Όμως αυτά είναι τα αποτελέσματα του indoctrination από μικρή ηλικία, κάτι που θα εξηγηθεί σε μελλοντική ανάλυση).

Πάντως παραμένει γεγονός ότι ο Trump σάρωσε μεταξύ των λευκών αντρών/γυναικών. Με υψηλότερα ποσοστά μεταξύ των λευκών πολιτών χαμηλότερης μόρφωσης (2 στους 3 χαμηλότερης μόρφωσης λευκοί άντρες/λευκές γυναίκες τον ψήφισαν), με μικρό προβάδισμα μεταξύ των αντρών με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και έχασε μόνο μεταξύ των γυναικών με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο (αν και ακόμη και σε αυτή την κατηγορία, δεν έχασε με υψηλή διαφορά και συγκέντρωσε ένα 45%).

Ας δούμε όμως τις προτιμήσεις ανάλογα με την ηλικία:

 

 

 

Από τον ανωτέρω πίνακα είναι φανερό ότι οι νέοι ψήφισαν ΜΑΖΙΚΑ υπέρ του Biden, ενώ οι άνω των 65 ετών ψήφισαν υπέρ του Trump.

Αυτό συμβαίνει σε ΟΛΕΣ τις χώρες και σε ΟΛΕΣ τις εκλογές. Οι μεγαλύτεροι σε ηλικία και δη οι άνω των 65 ετών ψηφίζουν πάντα πιο συντηρητικά και μάλιστα όσο πιο μεγάλοι σε ηλικία, τόσο πιο φανατικά υποστηρίζουν τη μία πλευρά (λόγω της επιρροής από τη θρησκεία, λόγω του φόβου της αλλαγής στην ηλικία τους, λόγω του ότι πριν 60-70 χρόνια ίσχυαν διαφορετικές συνθήκες και οι ίδιοι/ες δεν έχουν ακόμα αποδεχθεί τις αλλαγές στις κοινωνίες κτλ).

 

 

 

 

Ο Trump σάρωσε μεταξύ των λευκών με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, ενώ ο Biden κέρδισε ελαφρώς μεταξύ των λευκών με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο και στους μη λευκούς ανεξαρτήτως επιπέδου σπουδών.

 

 

 

 

 

Ο Biden σάρωσε στις ανατολικές και δυτικές ακτές των ΗΠΑ, ενώ ο Trump σάρωσε με τη σειρά του στο νότο και στα μεσοδυτικά (στο νότο? Κάτι σας θυμίζει, σωστά? Μα φυσικά, τον εμφύλιο πόλεμο στις ΗΠΑ με το Νότο να επιθυμεί τη συνέχιση του καθεστώτος των σκλάβων. Είπαμε, ΔΥΣΚΟΛΑ να ξεφύγει κανείς, ακόμα και 150 χρόνια μετά από αυτά που έμαθαν οι παππούδες του, πέρασαν στους γονείς του, πέρασαν στον ίδιο κτλ. Πρέπει να περάσουν αρκετές γενιές και σιγά-σιγά έρχεται η αλλαγή).

Βασικά ο Biden σάρωσε σε παράκτιες περιοχές και σε πολιτείες όπως New York, California κτλ., ενώ ο Trump σε πολιτείες τύπου Kentucky, Tennessee, Indiana, Alabama κτλ.

Ταυτόχρονα ο Biden σάρωσε στις πόλεις και έχασε με κάτω τα χέρια στις μικρές πόλεις και στις αγροτικές, αραιοκατοικημένες περιοχές. Αναμενόμενο και πάλι, καθώς στις πόλεις κατοικεί το πιο δυναμικό κομμάτι του πληθυσμού, με υψηλότερο μορφωτικό επίπεδο κτλ.

 

 

 

Ο Trump σάρωσε μεταξύ των λευκών ευαγγελιστών ή όσων λευκών θεωρούν τον εαυτό τους «αναγεννημένο» Χριστιανό. Οι λοιποί ψήφισαν κυρίως Biden. Το φαινόμενο των ευαγγελιστών και δη των τηλε-ευαγγελιστών στο Νότο των ΗΠΑ θα το αναλύσουμε σε μελλοντικό άρθρο.

 

 

 

Οι ψηφοφόροι χαμηλότερων εισοδημάτων ψήφισαν Biden (εν μέρει λόγω του ότι οι νέοι δεν έχουν υψηλά εισοδήματα και ταυτόχρονα λόγω του ότι οι μη-λευκοί στις ΗΠΑ αμείβονται λιγότερο και δεν έχουν πηγές εισοδημάτων πχ ενοίκια, μερίσματα κτλ όπως οι λευκοί πολίτες των ΗΠΑ, το έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, βλ. http://www.orthologikos.gr/2016-08-21-19-10-47/182).

Ο Trump ψηφίστηκε με μεγάλη διαφορά από όσους βρίσκονται μεταξύ οικογενειακού (μικτού) εισοδήματος 100.000-200.000 δολαρίων (ή καθαρό οικογενειακό εισόδημα περί τα 65.000.-130.000 δολάρια), ενώ στα ανώτερα των 200χιλ μικτά οικογενειακά εισοδήματα κάθε υποψήφιος έλαβε το ίδιο ποσοστό. Αυτό ίσως αιτιολογείται γιατί η μεγαλομεσαία (προς ανώτερη) τάξη στις ΗΠΑ ήταν πιο φοβισμένη ότι ο Biden θα την πλήξει οικονομικά (αν και ο ίδιος στο πρόγραμμά του επιθυμεί την αύξηση της φορολογίας για οικογενειακά μικτά εισοδήματα άνω των 400.000 δολαρίων για να χρηματοδοτηθούν δημόσιες υποδομές, εκπαίδευση κτλ και όχι για οικογενειακά μικτά εισοδήματα 200.000 δολαρίων, αλλά ο Trump προεκλογικά «φόβισε» το μέσο ψηφοφόρο μιλώντας για «σοσιαλιστές, radical left» κτλ και «έπιασε» ο εκφοβισμός).

 

 

 

 

Από τον ανωτέρω πίνακα φαίνεται ότι στην απόφασή τους για την επιλογή προέδρου, οι ψηφοφόροι του Trump αδιαφόρησαν σχεδόν πλήρως για τη φυλετική ανισότητα στις ΗΠΑ (μόλις 7% όσων το θεωρούσαν σημαντικό θέμα έναντι 92% για τους ψηφοφόρους του Biden), δεν πολυενδιαφέρθηκαν για τον κορωνοιό (μόλις 15% όσων το θεωρούσαν σημαντικό θέμα και αναμενόμενο καθώς οι περισσότεροι οπαδοί του θεωρούσαν είναι ότι «απάτη»), ενδιαφέρθηκαν σχετικά με μικρά ποσοστά για τις πολιτικές στο χώρο της υγείας.

Από την άλλη τους ψηφοφόρους του Trump τους απασχόλησε σχεδόν αποκλειστικά η οικονομία και φυσικάαα…η εγκληματικότητα και η ασφάλεια. Αναμενόμενο γιατί το ΙΔΙΟ ακριβώς συνέβη στη Βρετανία όπου οι Εργατικοί τάχα θα «διέλυαν τη Βρετανία», ότι με αυτούς τάχα «θα εκτοξευόταν η εγκληματικότητα στα ύψη» κτλ. Τα ίδια σε όλες τις χώρες, οπότε ήταν αναμενόμενο και σίγουρα ο αναγνώστης αναγνωρίζει το συγκεκριμένο μοτίβο.

Ας δούμε όμως και τις απαντήσεις σε 2 ερωτήματα όπου θα κατανοήσετε την αδιαφορία ή και την πίστη του μέσου ψηφοφόρου του Trump ότι τα πάντα είναι μια «συνωμοσία των Δημοκρατικών, των κατσιαπλιάδων, του συστήματος, των radical left» κτλ

 

 

 

 

 

Στην ερώτηση αν θεωρούν ότι η κλιματική αλλαγή συνιστά σημαντικό πρόβλημα, οι ψηφοφόροι του Trump απάντησαν στη συντριπτική πλειοψηφία τους όχι, ενώ στην ερώτηση αν πιστεύετε ότι η ψήφος σας στις εκλογές της πολιτείας σας θα καταμετρηθεί ορθά, μεταξύ όσων δεν ήταν σίγουροι ή καθόλου σίγουροι, η πλειοψηφία ήταν και πάλι μεταξύ των οπαδών του Trump.

Όμως επειδή αυτά (θεωρίες συνωμοσίας, QAnon, Alex Jones, επίπεδη Γη, αντι-εμβολιαστές, αρνητές της κλιματικής αλλαγής κτλ στις ΗΠΑ) θα αναλυθούν σε μελλοντικά άρθρα και καθώς ήδη η σημερινή ανάλυση είναι μακροσκελής, δεν θα επεκταθούμε.

Προσωρινά, είδαμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΠΙΝΑΚΕΣ ότι οι οπαδοί του Trump είναι κατά πλειοψηφία λευκοί άντρες/γυναίκες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (2 στους 3 πολίτες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ψήφισαν Trump), ζουν σε ημιαστικές ή αγροτικές, αραιοκατοικημένες περιοχές, είναι αρκετά θρησκευόμενοι, με σχετική αδιαφορία για τον κορωνοιό, το σύστημα υγείας ή τη φυλετική ανισότητα, αλλά με ενδιαφέρον για την οικονομία και την εγκληματικότητα και επίσης η πλειοψηφία τους δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή και θεωρούσε (ήδη πριν βγουν τα αποτελέσματα, καθώς πρόκειται για exit poll) ότι κάποιος, κάποιοι δεν θα μετρήσουν την ψήφο τους (δηλαδή ότι θα γίνει «νοθεία», οι «κατσαπλιάδες Δημοκρατικοί θα ρίξουν με νοθεία τον Πρόεδρα μας, τον θεό μας, τον αρχηγό του cult μας» -κτλ, καθώς αυτό τους είχε πείσει ΠΡΙΝ τις εκλογές ο Trump ότι θα συμβεί, καθώς ο ίδιος γνώριζε τι ακριβώς θα γίνει, όπως και πάλι αναλύσαμε σε σχετικό άρθρο πριν τις εκλογές, βλ. http://www.orthologikos.gr/2016-08-21-19-10-47/192).

Η συνέχεια σε επόμενη ανάλυση !

Προσωρινά, ευχαριστώ για την ανάγνωση !

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

 

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s