0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(το συγκεκριμένο άρθρο-ανάλυση αναρτήθηκε 1 ΜΗΝΑ ΠΡΙΝ τις εκλογές στις ΗΠΑ. Όπως βλέπετε παραπάνω, αναρτήθηκε στις 4 Οκτωβρίου! Περιγράψαμε με ΑΚΡΙΒΕΙΑ ΧΙΛΙΟΣΤΟΥ γιατί και πώς το βράδυ των εκλογών ο Τραμπ θα φαίνεται ότι κερδίζει και την επόμενη ημέρα ή 2-3 ημέρες μετά, όλα θα αλλάξουν. ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΑΡΘΡΟ στην Ελλάδα. Επίσης προβλέψαμε ότι αρκετοί οπαδοί του θα πιστέψουν ότι κάποια τάχα "συνωμοσία" έγινε προκειμένου να χάσει ο Trump. Ωσάν να είχαμε "τρυπήσει" στο μυαλό του ίδιου και των ψηφοφόρων του 1 μήνα πριν!)

 

Η εκλογική αναμέτρηση της 3ης Νοεμβρίου 2020 στις ΗΠΑ συνιστά ίσως την πιο «φορτισμένη» εκλογική αναμέτρηση των τελευταίων δεκαετιών για τη συγκεκριμένη χώρα. Γιατί όμως οι εκλογές μπορεί να εξελιχθούν σε «θρίλερ» ?

Είναι δυνατόν στις 3 Νοεμβρίου να φαίνεται ότι κερδίζει ο Trump και 1-2 ή 3 ημέρες μετά να κερδίσει ο Biden ?

Τι είναι το Blue shift ή το Red Mirage ?

Πώς θα αντιδράσει ο μέσος ψηφοφόρος του Trump αν το βράδυ της 3ης Νοεμβρίου δει ότι ο τρέχον πρόεδρος κερδίζει την επανεκλογή του αλλά τις αμέσως επόμενες ημέρες σιγά-σιγά ο Biden τον προσπεράσει ?

Τι ακριβώς θα συμβεί και ενδέχεται να υπάρξει «θρίλερ» στις επικείμενες εκλογές ?

Όχι, δεν σχετίζεται με το ότι ο τρέχον πρόεδρος, ο πρόεδρος Trump, διαγνώσθηκε με κορωνοιό, καθώς μάλλον θα το «περάσει» ελαφρά ο άνθρωπος και καλώς, αλλά σχετίζεται με τον τρόπο που είναι δομημένο το εκλογικό σύστημα των ΗΠΑ, με τη φετινή εκτίναξη του αριθμού των πολιτών των ΗΠΑ που θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου (mail-in ballot).

Ο συνδυασμός του εκλογικού συστήματος των ΗΠΑ (με το Electoral College που αναλύσαμε πρόσφατα και καλό είναι να διαβάσετε τη συγκεκριμένη ανάλυση προσεκτικά) και της τεράστιας αύξησης των ψηφοφόρων που θα ψηφίσουν μέσω επιστολής (κυρίως Δημοκρατικών, καθώς είναι πιο επιφυλακτικοί έναντι της μόλυνσης από τον κορωνοιό αναμένοντας για να ψηφίσουν σε ουρές επί ώρες, ενώ ταυτόχρονα αρκετά υψηλό ποσοστό της αντίπαλης παράταξης είτε δεν πιστεύει στην ύπαρξη του ιού είτε δεν φορά μάσκες είτε γενικά είναι πιο «αποφασισμένο» να ψηφίσει με φυσική παρουσία, no matter what) είναι πιθανόν να οδηγήσει στην πιο «φορτισμένη» εκλογική αναμέτρηση στις ΗΠΑ.

Ας δούμε όμως τα στοιχεία πρώτα (όλα προέρχονται από επίσημες πηγές, για παράδειγμα τα στοιχεία για τις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 προέρχονται από την U.S. Election Assistance Commission και τη διεξοδική αναφορά της για τις συγκεκριμένες εκλογές που προοριζόταν για το αμερικάνικο Κογκρέσσο).

 

https://www.eac.gov/sites/default/files/eac_assets/1/6/2016_EAVS_Comprehensive_Report.pdf

Mail-in ballots ή Absentee ballots, οι επιστολικές ψήφοι αποτελούν ένα νόμιμο τρόπο ψήφου στις ΗΠΑ. Στις τελευταίες εκλογές του 2016 περί τα 33,3 εκατομμύρια ψήφοι ήταν mail-in/absentee ballots (περί το ¼ των συνολικών ψήφων).

 

 

 

 

 

 

 

Όπως βλέπουμε από τους ανωτέρω ΕΠΙΣΗΜΟΥΣ πίνακες (όχι αρλούμπες που διαβάζετε σε διάφορα sites στην Ελλάδα αλλά και παγκοσμίως), οι ψήφοι (απόντων από τη φυσική κάλπη) ανήλθαν σε 33,38 εκ επί συνόλου 140,11 ψηφισάντων.

Δηλαδή το ποσοστό του mail-in (absentee) voting ανήλθε στο 23,7-23,8% περίπου.

Ένα αρκετά υψηλό ποσοστό, καθώς σχεδόν το ¼ των ψήφων στις προηγούμενες εκλογές αφορούσε mail-inabsentee voting.

Ο ίδιος ο τρέχον πρόεδρος Trump ψήφισε και θα ψηφίσει (αν δεν το έχει ήδη κάνει) με επιστολική ψήφο στην πολιτεία της Florida !

Ο ίδιος υποστηρίζει ότι θα γίνει απάτη με τις επιστολικές ψήφους αλλά ταυτόχρονα ψηφίζει με mai-in ballot (!!!!), ενώ και το 2016 που ψήφισε το 24% των πολιτών των ΗΠΑ με επιστολική ψήφο, δεν υπήρξε πρόβλημα (πώς να υπάρξει, αφού εκλέχθηκε, οπότε όλα καλά. ΘΑ υπάρξει μόνο ΑΝ ΔΕΝ ΕΚΛΕΓΕΙ).

Ταυτόχρονα το ποσοστό των mail-in votes που απορρίφθηκαν ανήλθε σε περίπου 319χιλ (ή περί τις 395χιλ αν ληφθούν υπόψη και άλλες περιπτώσεις) ή περί το 1% των συνολικών επιστολικών ψήφων ( 319χιλ / 33,38 εκ) ή περί το 0,227% των συνολικών ψήφων (319χιλ / 140εκ ψήφοι).

Από αυτές αν εξαιρέσουμε τις περιπτώσεις που αφορούσαν καθυστέρηση στη λήψη της επιστολικής ψήφου (εκτός των χρονικών ορίων – 23,1% των περιπτώσεων), μη ύπαρξη υπογραφής (μάλλον επειδή ξέχασε ο ψηφοφόρος – 20% των περιπτώσεων), μη ύπαρξη 3ου μάρτυρα κατά την υπογραφή ή πχ να έχει ξεχάσει να βάλει την ψήφο μέσα στο γράμμα κτλ και θεωρήσουμε ως απόπειρα «νοθείας» τις περιπτώσεις όπου η υπογραφή δεν ταίριαζε με την υπογραφή του ψηφοφόρου οπότε υπάρχει ένδειξη, τότε έχουμε

27,5% επί των απορριφθέντων mail-in (absentee) ballots = 0,275 * 319χιλ (ή 395χιλ) = 87,7χιλ – 108,6 χιλ ψήφων

Ή επί του συνόλου των ψήφων των εκλογών του 2016

87,7 χιλ (108,6χιλ) / 140,11 εκ = 0,06% (0,077%) !!!

0,06% !!! Προσοχή !! Όχι ότι υπήρξε σίγουρα κάτι, απλά υπήρξε μια ένδειξη! 0,06% !!!

Επίσης αν μελετήσει κανείς τις επιστολικές ψήφους που απορρίφθηκαν πχ. περί τις 58χιλ προέρχονταν από την πολιτεία της Καλιφόρνια, 22,8χιλ από την πολιτεία της Νέας Υόρκης και περί τις 30χιλ από την Ουάσιγκτον (πολιτεία, όχι πρωτεύουσα δηλαδή D.C, υπάρχει διάκριση) που όλες άλλωστε δεν κρίνονται με μικρές διαφορές, αλλά με τεράστιες διαφορές.

Αφού το ποσοστό είναι εξαιρετικά χαμηλό (0,06-0,08%) και μάλιστα ίσως και χαμηλότερο (γιατί είναι ένδειξη, όχι απόδειξη), τότε πού έγκειται το πρόβλημα ?

Έγκειται στο ότι σε αυτές τις προεδρικές εκλογές το ποσοστό των Δημοκρατικών ψηφοφόρων που επιθυμούν να ψηφίσουν ή έχουν ήδη ψηφίσει με επιστολική ψήφο έχει αυξηθεί τρομακτικά σε σχέση με το αντίστοιχο των Ρεπουμπλικάνων.

Ιδού το άρθρο από την USA Today:

https://eu.usatoday.com/story/news/politics/elections/2020/08/18/election-2020-biden-voters-twice-likely-vote-mail-survey-finds/3394795001/

 

 

 

 

 

 

 

 

Σχεδόν το 48 % (!!!!!) των ψηφοφόρων που επιθυμούν να ψηφίσουν Biden εκδηλώνουν την επιθυμία τους να ψηφίσουν με mail-in ballot, ενώ μεταξύ των ψηφοφόρων του Trump το αντίστοιχο ποσοστό ανέρχεται σε μόλις 23%.

Ταυτόχρονα έχουμε και τα παρακάτω (άρθρο από την Atlantic):

https://www.theatlantic.com/ideas/archive/2020/09/the-democrats-vote-by-mail-conundrum/616535/

 

 

 

 

 

 

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι με το 48% των ψηφοφόρων του Biden να δηλώνει ότι επιθυμεί να ψηφίσει απομακρυσμένα (λόγω φόβου για τον κορωνοιό) και χαμηλό ποσοστό των ψηφοφόρων του Trump να δηλώνει το ίδιο, υπάρχει η περίπτωση πολλές επιστολικές ψήφοι, ιδίως ανθρώπων που θα ψηφίσουν 1η φορά μέσω επιστολικής ψήφου και δεν γνωρίζουν τη διαδικασία ή δεν έχουν ενημερωθεί πώς να ψηφίσουν χωρίς να ακυρωθεί η ψήφος τους, να ακυρωθούν. Επίσης να σταλούν ή να φθάσουν σε ημερομηνία που δεν θα γίνουν αποδεκτές για καταμέτρηση.

Ο Trump πριν λίγο καιρό αντικατέστησε τον επικεφαλής της USPS (κρατικής εταιρίας ταχυδρομείων των ΗΠΑ, κάτι σαν τα ΕΛΤΑ στην Ελλάδα) με έναν άνθρωπο της επιλογής του και έναν γνωστό δωρητή της προεκλογικής του εκστρατείας (Louis DeJoy).

Ο τελευταίος το πρώτο που ανακοίνωσε (με το πρόσχημα της μείωσης των ζημιών, το οποίο παρότι σωστό, θα μπορούσε να γίνει 3-4 μήνες μετά το πέρας των εκλογών) ήταν μια ευρεία αναδιοργάνωση της επιχείρησης, με κλείσιμο πολλών παραρτημάτων, μείωση δρομολογίων, σταδιακή κατάργηση διάφορων υπηρεσιών και ταυτόχρονα ότι ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΥΠΑΡΞΟΥΝ ΚΑΘΥΣΤΕΡΗΣΕΙΣ στη λήψη και αποστολή των επιστολικών ψήφων στα κέντρα καταμέτρησης ψήφων των πολιτειών με τον κίνδυνο να φθάσουν με καθυστέρηση. Οι αντιδράσεις που προκλήθηκαν οδήγησαν σε μια οπισθοχώρηση (εν μέρει) και σε μια αλλαγή των σχεδίων, αλλά η καχυποψία είναι έντονη στις ΗΠΑ.

Αλλά υπάρχει και κάτι ακόμα !

Το επονομαζόμενο Blue Shift.

Για να το κατανοήσει κανείς, θα πρέπει εδώ να αναφέρουμε ότι το «χρώμα» των Ρεπουμπλικάνων στις ΗΠΑ είναι το κόκκινο και των Δημοκρατικών το μπλε.

Οπότε το ανωτέρω φαινόμενο είναι στην πραγματικότητα η αλλαγή από μια φαινομενική-αρχική νίκη ενός υποψηφίου που ανήκει στις τάξεις των Ρεπουμπλικάνων σε νίκη του υποψηφίου που ανήκει στις τάξεις των Δημοκρατικών και αυτό συμβαίνει μεταξύ των αρχικών αποτελεσμάτων πχ των πρώτων ωρών ή της πρώτης ημέρας και των επόμενων ημερών (οπότε προσμετρώνται οι επιστολικές ψήφοι).

Ιδού τι αναφέρει η wiki:

https://en.wikipedia.org/wiki/Blue_shift_(politics)

 

 

 

 

Στις εκλογές της 3ης Νοεμβρίου υπάρχει η σοβαρή πιθανότητα την ημέρα των εκλογών ο Trump να ΣΑΡΩΝΕΙ καθώς αρχικά θα καταμετρώνται οι ψήφοι όσων ψήφισαν με φυσική παρουσία και ο μέσος ψηφοφόρος του να κοιμηθεί το βράδυ με τη βεβαιότητα ότι ο Trump κέρδισε.

Τις επόμενες ημέρες όταν οι επιστολικές ψήφοι (mail-in/absentee ballots) αρχίσουν να προσμετρώνται, ο Biden θα «γυρίσει» τελείως την εικόνα και θα φαίνεται ότι αυτός κέρδισε τελικά. Αυτό το φαινόμενο έχει επίσης ονομαστεί “Red Mirage από μια εταιρία ειδική στην ανάλυση και στην πρόβλεψη αποτελεσμάτων (Hawkfish).

Ιδού ένα video του επικεφαλής της συγκεκριμένης εξειδικευμένης εταιρίας που εξηγεί το τι ενδεχομένως συμβεί (εδώ να τονίσω ότι η εταιρία αυτή είναι «κοντά» στο Δημοκρατικό κόμμα, οπότε αρκετοί μπορεί να την θεωρήσουν biased, όμως η πρόβλεψή της είναι ανεξάρτητη από το πού πρόσκειται, απλά «προβλέπει» το μέλλον):

 

 

 

Όλα τα ανωτέρω (τεράστιο ποσοστό ψηφοφόρων του Biden που θα ψηφίσουν μέσω επιστολικής ψήφου, απόπειρα αποθάρρυνσής τους, αλλά και τα Blue ShiftRed Mirage) είναι πιθανόν (όχι σίγουρο, τίποτα δεν είναι σίγουρο), αλλά είναι πιθανόν να οδηγήσουν σε εκλογές – μπέρδεμα από τις οποίες κανείς δεν μπορεί να ξέρει τι θα γίνει τελικά.

Θα έχουμε ανάμειξη του Supreme Court, θα αποδεχθεί κάποιος από τους 2 υποψήφιους την ήττα του, θα έχουμε καταμετρήσεις επί καταμετρήσεων ?

Το πιθανότερο είναι αυτό, καθώς ο ίδιος ο Trump ξέροντας α) ότι οι οπαδοί του θα ψηφίσουν κυρίως με φυσική παρουσία ενώ του Biden με επιστολικές ψήφους και β) ότι θα χάσει, θα βγει τη νύχτα των εκλογών που ΟΛΑ θα φαίνονται κόκκινα (δηλαδή "νίκη" Ρεπουμπλικανων) και θα ανακηρύξει ότι κέρδισε και ότι αν χάσει, θα οφείλεται σε νοθεία. Οι οπαδοί του (κατά 90% εύπιστοι σε κάθε λογής συνωμοσιολογία) θα "επαναστατήσουν", δεν θα πιστεύουν τίποτα παρά μόνο τον "αρχηγό" τους, τον Trump, θα υπάρξει αναστάτωση.

Το ξέρει ο ίδιος και για αυτό θα βιαστεί να ΑΥΤΟ-ΑΝΑΚΗΡΥΧΤΕΙ νικητής τη νύχτα των εκλογών και να πει ότι αν δεν είναι τελικά ο νικητής, θα οφείλεται μόνο σε νοθεία.

Οι οπαδοί του (που τον θεωρούν κάτι σαν Μεσσία) θα πιστέψουν ότι όντως οι "κατσιαπλιάδες οι αριστεροί θέλουν να μας πάρουν τη νίκη, κυνηγούν άδικα τον πρόεδρα, θα μας διαλύσουν οι κατσαπλιάδες οι Δημοκρατικοί, έκαναν νοθεία" κτλ.

Μετά θα ακολουθήσουν επανακαταμετρήσεις, αμφισβητήσειις κτλ. Αυτό πιθανότατα να συμβεί!

Όμως επειδή ο Biden θα κερδίσει λογικά με άνεση, στο τέλος δεν θα μπορέσει να αποφύγει την ήττα, έστω και αν δεν το αποδεχθεί ποτέ ο Trump ως κακομαθημένος δισεκατομμ.

Αναμονή λοιπόν!

Προσωρινά, ευχαριστώ για την ανάγνωση !

 

 

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault