0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(η πρωθυπουργός της Νέας Ζηλανδίας, Jacinda Ardern, πέρα από τη 2η νεότερη πρωθυπουργό παγκοσμίως, αποτελεί ταυτόχρονα παράδειγμα προς ΜΙΜΗΣΗ για όλες τις χώρες. Η επιλογή της δίνει μια ελπίδα – όπως και η επανεκλογή του Justin Trudeau στον Καναδά.

Γιατί όμως η Jacinda Ardern συνιστά πρότυπο για την πολιτική ? Πώς διαφέρει από άλλους πολιτικούς ?

Γιατί είναι η πρωθυπουργός που ΜΑΚΑΡΙ να είχαν όλες οι χώρες της υφηλίου προκειμένου η ανθρωπότητα να ΠΡΟΧΩΡΗΣΕΙ ΜΠΡΟΣΤΑ και να μην ασχολείται με σαχλαμάρες και βλακείες προηγούμενων αιώνων?

Καλή ανάγνωση!)

 

 

Πρόσφατα διάβασα ένα ενδιαφέρον άρθρο σχετικά με τη σύγχρονη πολιτική και γιατί σε παγκόσμιο επίπεδο παρατηρούμε μια τάση προς επιλογές προσώπων με ακραίες απόψεις (ενός φάσματος της πολιτικής).

Ταυτόχρονα ο τρόπος που συμπεριφέρονται, κινούνται ή τοποθετούνται πολιτικοί όπως Τραμπ, Σαλβινι κτλ. πριν μερικές δεκαετίες θα θεωρούνταν αστείος ή μη σωστός για έναν αρχηγό κράτους (ή και «πλανητάρχη»), όμως σήμερα οι συγκεκριμένοι πολιτικοί έχουν ΦΑΝΑΤΙΚΟΥΣ μέχρι το κόκαλο ΟΠΑΔΟΥΣ, οι οποίοι δεν αλλάζουν άποψη με τίποτα.

Σχετίζεται σίγουρα με πράγματα που έχουμε αναλύσει στο παρελθόν, δηλαδή το ότι «χτυπούν στο ψαχνό» με το γνωστό τρίπτυχο «Πατρίς, θρησκεία, οικογένεια» (αλλά διαφορετική πατρίδα ή θρησκεία ανά χώρα πχ στη Τουρκία η Τουρκία είναι η ενδοξότερη χώρα και το ισλάμ η ενδοξότερη θρησκεία, αλλά στην Ιταλία η Ιταλία είναι η χώρα με τη σημαντικότερη ιστορία και ο καθολικισμός η μόνη σωστή επιλογή. 

Ο Τραμπ είναι ένα κατεξοχήν παράδειγμα του φανατισμού περίπου του 50% των ανθρώπων και του τι είδους κοινό ψηφίζει αντίστοιχους πολιτικούς.

Στα μάτια τους πρόκειται για έναν «εκτός» του συστήματος που θα υπερασπιστεί τη θρησκεία τους, τις αξίες τους κτλ. ενώ στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν δισεκατομμυριούχο που μεγάλωσε στα πλούτη, δεν έχει αγχωθεί ποτέ για κάτι, θεωρεί ότι όλα «αγοράζονται».

Όσο για τον τρόπο που μιλάει? Δείτε ένα χαρακτηριστικό video μεταξύ του Ομπάμα (κύριος, μορφωμένος, με λόγο σοβαρό και μετρημένο, δικηγόρος με πραγματικές γνώσεις, προερχόμενος από τα «σπλάχνα» της κοινωνίας των ΗΠΑ) και του Τραμπ:

 

 

 

 

Γιατί όμως η Jacinda Ardern αποτελεί την ελπίδα για το μέλλον, για πολιτικούς σοβαρούς, μετρημένους, με κοινωνική ευαισθησία, με ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ (να μπορεί να μπαίνει στη θέση του μέσου πολίτη), με ΨΥΧΡΑΙΜΙΑ, με ΕΞΥΠΝΑΔΑ, με ΧΙΟΥΜΟΡ, γενικά αποτελεί ελπίδα ότι….

ΝΑΙ, ΚΑΤΙ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ ΣΕ ΑΥΤΟΝ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ που γεμίσαμε άτομα που θέλουν να μετρήσουν ποιος είναι πιο κοινωνικά αδιάφορος, ποιος μειώνει περισσότερο τις γυναίκες ή τους ομοφυλόφιλους ή ποιος θα ευνοήσει περισσότερο τους δισεκατομμυριούχους.

Σε έναν κόσμο γεμάτο «περίεργους» που πιστεύουν στην επίπεδη Γη, που νομίζουν ότι η κλιματική αλλαγή είναι μια συνωμοσία κτλ….

Ε, καιρός είναι για μια ΣΟΒΑΡΗ, ΜΕΤΡΗΜΕΝΗ, ΕΞΥΠΝΗ, ΧΑΜΟΓΕΛΑΣΤΗ, ΔΙΚΑΙΗ και με ΕΝΣΥΝΑΙΣΘΗΣΗ γυναίκα πρωθυπουργό!

Ήταν μέχρι πρόσφατα η ΝΕΟΤΕΡΗ ΓΥΝΑΙΚΑ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ (μόλις πριν μερικές ημέρες, η νέα πρωθυπουργός της Φινλανδίας, ετών 34 και προερχόμενη από την αριστερά έγινε η νεότερη σε ηλικία παγκοσμίως) και η δεύτερη γυναίκα που γέννησε ενώ διένυε τη θητεία της.

Έχει βάλει ως στόχο να μειώσει την παιδική φτώχεια στο μισό στη χώρα της σε μια 10ετία ενώ ταυτόχρονα αύξησε τη γονική άδεια για τις εργαζόμενες γυναίκες στη χώρα και έδωσε ένα επιπλέον επίδομα στις φτωχές οικογένειες με μικρά παιδιά.

Φανατική οπαδός της αποποινικοποίησης των αμβλώσεων, του γάμου των ομοφυλοφίλων και της ανάγκης αντιμετώπισης της κλιματικής αλλαγής αποτελεί κόκκινο πανί για πολλούς.

Η αποτελεσματικότητά της φάνηκε μετά την επίθεση ενός «περίεργου» που σκότωσε 51 ανθρώπους και τραυμάτισε άλλους 49 σοβαρά εκμεταλλευόμενος και τη χαλαρή (ως τότε) πολιτική της Νέας Ζηλανδίας απέναντι στην κατοχή όπλων.

Η Jacinda, πέρα από την ευαισθησία που έδειξε (υπάρχουν σχετικά videos), ανέλαβε αμέσως πρωτοβουλία για να αλλάξει η νομοθεσία περί οπλοκατοχής στη χώρα παρά τις αντιδράσεις (αρχικά) αρκετών (περί το 20% των κατοίκων της χώρας κατείχε όπλο) και πέρασε διατάξεις που απαγορεύουν την κατοχή ημι-αυτόματων όπλων και ταυτόχρονα, ορίζουν αυστηρότερους κανόνες για την κατοχή λοιπών όπλων και επίσης την αγορά και απόσυρση από το κράτος των επικίνδυνων όπλων που κατείχαν πολίτες.

Αλλά εκτός των ανωτέρω, αρκεί να την ακούσει κανείς να μιλάει, να ακούει τον άλλο, να κάνει αστεία, να κινείται και θα καταλάβει τη ΔΙΑΦΟΡΑ με άλλους πολιτικούς.

Ηρεμία, ψυχραιμία, γνώσεις, εξυπνάδα, κοινωνική ευαισθησία, χιούμορ, μία πολιτικός που ΜΑΚΑΡΙ να υπήρχε αντίγραφό της σε 200 χώρες ανά την υφήλιο. Δείτε για παράδειγμα το παρακάτω video :

 

 

 

Χρειαζόμαστε περισσότερες πολιτικούς σαν την Jacinda σε αυτόν τον πλανήτη.

Είναι ΤΟΣΟ ΕΥΘΡΑΥΣΤΟΣ αυτός ο μικρός πλανήτης, αλλά ταυτόχρονα είναι και το ΜΟΝΑΔΙΚΟ ΜΑΣ ΣΠΙΤΙ.

 

Ή όπως είπε ο Edgar Mitchell (αστροναύτης στην αποστολή Apollo 14) βλέποντας τη Γη από τη Σελήνη:

“You develop an instant global consciousness, a people orientation, an intense dissatisfaction with the state of the world, and a compulsion to do something about it. From out there on the moon, international politics look so petty. You want to grab a politician by the scruff of the neck and drag him a quarter of a million miles out and say, ‘Look at that, you son of a bitch.”

 

(η φωτό είναι από την αποστολή Apollo 11, το κείμενο του Mitchell ο οποίος συμμετείχε στην αποστολή Apollo 14)

 

 

 

Μακάρι οι πολίτες ανά την υφήλιο να επέλεγαν ανθρώπους όπως η Jacinda.

Μακάρι όλες οι χώρες να είχαν πρωθυπουργούς όπως η Jacinda. Πόσο καλύτερος, πιο ανθρώπινος και πιο ΕΙΡΗΝΙΚΟΣ θα ήταν ο κόσμος μας !

Η αλλαγή προς νέες Jaciind-ες έρχεται σιγά-σιγά.

Μέχρι τότε, η Jacinda ή ο Justin αποτελούν αχτίδες φωτός! Αυτό όμως που λατρεύω είναι το πώς ΑΦΗΝΙΑΖΟΥΝ με την Jacinda (έξυπνη, φεμινίστρια, υπέρ των ανθρωπίνων δικαιωμάτων) ή τον Justin (όμορφος, ψηλός, αρχοντικός, έξυπνος)…

Τους «τρελαίνουν» τους αντιπάλους τους, αφρίζουν από το κακό τους και το ΛΑΤΡΕΥΩΩΩΩ.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση !

 

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

 

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

 

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s