0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(στο σημερινό μας άρθρο θα μελετήσουμε την πρόσφατη έρευνα του Pew Institute στις ευρωπαϊκές χώρες. Το τελείως ΚΩΜΙΚΟΤΡΑΓΙΚΟ στη συγκεκριμένη έρευνα είναι ότι το 66% των Ελλήνων πιστεύει στο «μάτι»  !

Τα 2/3 των ΑΝΘΡΩΠΩΝ ΓΥΡΩ ΣΑΣ πιστεύουν στο «ΜΑΤΙ!! Εν έτει 2018 !!! Σε κάποια χρόνια η ανθρωπότητα θα φθάσει τον Άρη, δηλαδή σε έναν πλανήτη  εκατομμύρια χιλιόμετρα μακριά και στην Ελλάδα τα 2/3 των ανθρώπων γύρω σας πιστεύουν στο «μάτι» !!!! Υπάρχει ελπίς για τον ορθολογισμό ?

Καλή ανάγνωση !)

 

 

 

Την περασμένη εβδομάδα δημοσιεύτηκε η έρευνα του Pew Research Center του Pew Institute (το μεγαλύτερο και γνωστότερο ινστιτούτο ερευνών των ΗΠΑ) που διεξήχθη σε πανευρωπαϊκό επίπεδο σχετικά με θέματα κοινωνικών, πολιτικών, πολιτισμικών και θρησκευτικών πεποιθήσεων.

Σε ΟΛΟΥΣ τους τομείς και σε ΟΛΕΣ τις ερωτήσεις, οι απαντήσεις από την Ελλάδα ομοίαζαν με τις απαντήσεις της ανατολικής Ευρώπης και των Βαλκανίων.

Ας δούμε όμως τα ΔΕΔΟΜΕΝΑ (όπως πάντα στο orthologikos.gr αναλύουμε ΜΟΝΟ με βάση δεδομένα και στοιχεία).

 

 

  

 

Η Ελλάδα μαζί με Ρουμανία, Μολδαβία, Ουγγαρία στις τελευταίες θέσεις.

Νορβηγία, Ολλανδία, Δανία, Σουηδία που ΟΛΩΣ ΤΥΧΑΙΩΣ βρίσκονται σε όλες τις έρευνες στις χώρες με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο, στις ακριβώς αντίθετες θέσεις με την Ελλάδα.

 

 

 

Στη σημαντικότητα των θρησκευτικών πεποιθήσεων για την εθνική ταυτότητα, κατατασσόμαστε μαζί με Σέρβους, Γεωργιανούς, Αρμένιους κτλ.

Συνεχίζουμε:

 

 

 

Στο ερώτημα αν θεωρείται ότι η κουλτούρα σας και ο πολιτισμός σας είναι ανώτερος των άλλων, οι χώρες της Ανατολικής Ευρώπης καταλαμβάνουν τις πρώτες θέσεις με την Ελλάδα μεταξύ τους.

Συνεχίζουμε:

 

 

 

Στην αντίθεση στους γάμους ομοφυλοφίλων, η Ελλάδα σε αρνητική κατάταξη.

Επίσης πάλι Σουηδία, Δανία, Ολλανδία στις πιο ανοικτόμυαλες χώρες (όπως τονίσαμε και πριν και όλως τυχαίως αυτές αποτελούν και τις χώρες με το καλύτερο βιοτικό επίπεδο, το υψηλότερο ΑΕΠ και την καλύτερη ποιότητα ζωής. Μάλλον τελικά ο ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΜΟΣ κάνει καλό).

Συνεχίζουμε και πάλι:

 

 

 

 

 

Στο θέμα της νομιμοποίησης των αμβλώσεων και πάλι στην Ελλάδα  πλησιάζει τις πρώτες θέσεις (προς τα κάτω όμως) όπως επίσης και Μολδαβοί, Γεωργιανοί, Ρώσοι κτλ. Επίσης στο ακριβώς αντίθετο άκρο Δανοί, Φινλανδοί, Σουηδοί κτλ.

Ας συνεχίσουμε με την έρευνα:

 

 

 

 

 

To 93% στην Ελλάδα πιστεύει σε θεό, επίσης βρισκόμαστε σε υψηλή θέση. Τέλος ας κλείσουμε με τον τελευταίο πίνακα. Τα ποσοστά των Ευρωπαίων που πιστεύουν στη «μοίρα», στο «κακό το μάτι» και στη μετενσάρκωση.

 

 

 

 

 

 

 

Το 66% των Ελλήνων πιστεύει στο «κακό το μάτι» κάτι που συνιστά ΠΑΝΕΥΡΩΠΑΙΚΟ ΘΛΙΒΕΡΟ ΡΕΚΟΡ (ισοβαθμούμε στην «κορυφή με τη Λετονία)

Δείτε τί γράφει στην ανάλυση το Pew

Belief in the evil eye is also common in Central and Eastern Europe. This belief is most widespread in Greece (66%), Latvia (66%), Ukraine (60%), Armenia (59%), Moldova (57%), Russia (56%) and Bulgaria (55%).

In fact, the levels of belief in the evil eye across Central and Eastern Europe are comparable to those found in Latin America and sub-Saharan Africa, where indigenous religions have had a broad impact on the respective cultures.

 

 

Τα 2/3 των ανθρώπων γύρω σας πιστεύουν στο “μάτι”.

Να το επαναλάβω ?

Στους 3 ανθρώπους που συναντά κανείς στην Ελλάδα, οι 2 πιστεύουν στο “κακό το μάτι” και περίπου τόσοι και στη “μοίρα”. Να “σου πω τη μοίρα σου, να σου πω το ριζικό σου”.

ΕΛΕΟΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣΣ !!!

Ο λόγος όμως ποιος είναι ?

 Ο βασικός λόγος είναι ο ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΣ ΑΝΑΛΦΑΒΗΤΙΣΜΟΣ.

Η πλειοψηφία δεν γνωρίζει τίποτα σχετικό με φυσική, αστροφυσική, βιολογία, βιοχημεία κτλ.

Ο ΜΟΝΑΔΙΚΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΛΛΑΞΕΙ Η ΧΩΡΑ ΕΙΝΑΙ ΜΕ ΤΗΝ ΠΡΟΩΘΗΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ. Με τη ΔΙΑΔΟΣΗ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΓΝΩΣΗΣ.

Δεν υπάρχει άλλος τρόπος.

Διαφορετικά θα μείνουμε παγιδευμένοι σε πίστη στο “ΚΑΚΟ ΜΑΤΙ” (ΗΜΑΡΤΟΝΝΝΝΝΝΝΝΝ), σε πράγματα που πίστευαν άνθρωποι πριν 1000 χρόνια!

Προσώρας, ΑΠΑΝΤΑΧΟΥ ΟΡΘΟΛΟΓΙΣΤΕΣ ΚΑΙ ΛΑΤΡΕΙΣ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΗΣ, μην απογοητεύεστε.

Μην ασχολείστε. Όταν βλέπετε ότι έχετε απέναντί σας έναν που πιστεύει στο “κακό το μάτι”, στη “μοίρα”, μην ασχολείστε. Συζητήστε μαζί του για ποδόσφαιρο, για οτιδήποτε μέχρι να απομακρυνθείτε και να ηρεμήσετε.

Υπομονή, το ΚΙΝΗΜΑ ΤΗΣ ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΗΣ ΑΦΥΠΝΙΣΗΣ μόλις ξεκίνησε !

Ευχαριστώ για την ανάγνωση !

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

  

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s