(στο σημερινό θέμα θα αναλύσουμε κάτι το ΕΚΠΛΗΚΤΙΚΟ, κάτι που δεν πρόκειται να πιστέψει ΚΑΝΕΙΣ σας (εκτός από τους φανατικούς orthologikous), κάτι που όταν το αναφέρετε έξω σε κάποιον γνωστό σας, σε κάποια παρέα σας, ΟΣΟ έξυπνοι και τάχα μορφωμένοι και αν είναι, θα σας κοροϊδέψουν και θα αποκαλέσουν και τρελούς.
Θα αποδείξουμε με ΣΤΟΙΧΕΙΑ και ΑΡΙΘΜΟΥΣ ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΟΥΣ ότι στην Ελλάδα, μία από τις 3 ΑΣΦΑΛΕΣΤΕΡΕΣ χώρες ολόκληρης της Δύσης, είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να πεθάνει κανείς από πτώση (από «πέσιμο» στην καθομιλούμενη και ιδιαίτερα για ηλικιωμένους) και 6 φορές πιο πιθανό να πνιγεί ΠΑΡΑ να πεθάνει από επίθεση, να δολοφονηθεί εν ολίγοις !
Προσοχή! Όχι 35% ή 60% πιο πιθανό, αλλά 3,5 και 6 φορές!
Τελικά στην Ελλάδα πεθαίνει κανείς είτε από εγκεφαλικό, καρδιά, καρκίνο κτλ είτε από «πέσιμο» και πνιγμό. Σίγουρα όχι πάντως από δολοφονία (ιδιαίτερα από άγνωστο άτομο). Δεν θα το πιστέψετε ότι σε μια νησιωτική χώρα πεθαίνουν 5πλάσιοι άνθρωποι από πνιγμό σε σχέση με τους πολίτες που δολοφονούνται!!
Καλή ανάγνωση!)
Σε συνέχεια των 2 προηγούμενων εκπληκτικών μας άρθρων για την εγκληματικότητα (το πρώτο για τη ΚΑΘΕΤΗ ΜΕΙΩΣΗ της βαριάς εγκληματικότητας στην Ελλάδα τόσο τα τελευταία 5 όσο και τα τελευταία 30 χρόνια και το δεύτερο για τη σύγκριση μεταξύ Ελλάδας και άλλων ευρωπαϊκών χωρών), θα αναλύσουμε σήμερα ένα μοναδικό φαινόμενο.
Πριν όμως αρχίσουμε, ας παραθέσουμε τα links των 2 προηγούμενων άρθρων που πρέπει ΟΠΩΣΔΗΠΟΤΕ να τα διαβάσετε :
Προχωρώντας στο σημερινό μας θέμα, ας μελετήσουμε τα επίσημα στατιστικά στοιχεία από τη βάση δεδομένων της Eurostat.
Τα στοιχεία είναι ΜΗ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΙΜΑ, οπότε δεν θέλω «ιστορίες» και ερωτήσεις του τύπου «μήπως τα μαιμούδεψαν Τσυριζαίοι ποντικαραίοι» κτλ.
Θα μελετήσουμε τα στατιστικά δεδομένα για τις ΑΙΤΙΕΣ θανάτου ανά χώρα και θα επικεντρωθούμε στην Ελλάδα:
Ο ανωτέρω πίνακας είναι η αρχική εικόνα που εμφανίζει η βάση δεδομένων της Eurostat. Περιέχει όλους τους θανάτους για μια σειρά ετών με τελευταίο έτος το 2015 (τα δεδομένα αργούν να ενημερωθούν λόγω της πολυπλοκότητάς τους).
Στις αιτίες θανάτου υπάρχουν άνω των 50 αιτιών θανάτου (νεοπλασίες, εγκεφαλικά, καρδιακά επεισόδια, δολοφονίες κτλ.).
Εμείς θα επικεντρωθούμε σε 3 κατηγορίες. Τους θανάτους από επιθέσεις (ανθρωποκτονίες), τους θανάτους από πτώσεις και τους θανάτους από πνιγμό.
Οπότε προσαρμόζοντας τον πίνακα και αλλάζοντας τη δομή του, έχουμε τα εξής για τη χώρα μας:
Το 2014 είχαμε στην Ελλάδα:
421 θανάτους από πτώσεις
349 θανάτους από πνιγμό
121 θανάτους από επιθέσεις (ανθρωποκτονίες)
Το 2015 είχαμε στην Ελλάδα:
584 θανάτους από πτώσεις
350 θανάτους από πνιγμό
99 θανάτους από επιθέσεις (ανθρωποκτονίες)
Οι θάνατοι από ανθρωποκτονίες διαφέρουν ελαφρώς από τα αντίστοιχα στοιχεία που ανακοινώνει η αστυνομία (περίπου κατά 10-15 άτομα) μερικούς μήνες μετά το τέλος κάθε έτους, πιθανότατα γιατί τα στοιχεία αυτού του πίνακα παρέχουν μια «ταμειακή» εικόνα και όχι μια «λογιστική» αν μιλούσαμε με όρους οικονομικών (δηλαδή αν ένας άνθρωπος πυροβολήθηκε τέλη Δεκεμβρίου 2017 αλλά πέθανε Ιανουάριο 2018 καταγράφονται στο επόμενο έτος, ενώ η αστυνομία τον καταγράφει ως τραυματία) και επίσης γιατί η ενημέρωση που παρέχεται μετά από ενδελεχή συγκέντρωση στοιχείων μετά από 2 έτη είναι ελαφρώς καλύτερη. Όμως οι διαφορές είναι σχετικά ασήμαντες για να ασχοληθεί κανείς σε επίπεδο χώρας.
Συμπερασματικά στην Ελλάδα είχαμε το 2015 (τελευταία χρονιά με αναλυτικά στοιχεία) 99 θανάτους από δολοφονίες, 350 θανάτους από πνιγμό και 584 θανάτους από πτώσεις.
Με άλλα λόγια είναι 3,5 φορές πιο πιθανό να πνιγεί κάποιος άνθρωπος στην Ελλάδα παρά να τον δολοφονήσουν.
Επίσης είναι 6 φορές (!!!) πιο πιθανό να πεθάνει από πτώση παρά να δολοφονηθεί!!!
ΠΡΟΣΟΧΗ !!!
Όχι 35% ή 60% πιθανότερο, αλλά 3,5 και 6 ΦΟΡΕΣ αντιστοίχως !!!
Σε προηγούμενο άρθρο μας μάλιστα είχαμε δείξει ότι η πιθανότητα να δολοφονηθεί κάποιος στην Ελλάδα από άτομο ΕΚΤΟΣ του στενού του περιβάλλοντος (οικογένεια, φίλοι, γνωστοί, σύντροφοι κτλ) είναι σχεδόν ΜΗΔΕΝΙΚΗ (περί τις 20-30 δολοφονίες ετησίως σχετίζονται με ληστείες, επιθέσεις αγνώστων κτλ) ή περίπου 2 στο 1 εκατομμύριο !!!! Διαβάστε και πάλι το σχετικό άρθρο στο σημείο που αναφερόμαστε στην «ποιότητα» των ανθρωποκτονιών στην Ελλάδα.
Για να το θέσουμε επίσης σχετικά απλά, η πιθανότητα να δολοφονηθεί κάποιος άνθρωπος στην Ελλάδα από άλλο, άγνωστό του άτομο είναι
12 έως 18 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από το να ΠΝΙΓΕΙ !!!
20 έως 30 ΦΟΡΕΣ ΜΙΚΡΟΤΕΡΗ από το να πεθάνει από «πέσιμο» !!!
Η πιθανότητα να δολοφονηθείς στην Ελλάδα από κάποιον που δεν γνωρίζεις πλησιάζει το ΜΗΔΕΝ !!! ΑΠΙΣΤΕΥΤΟ !!
Αλλά ΟΛΟΙ νομίζουν ότι είμαστε Κολομβία, ότι καταστρεφόμαστε!
Απίστευτα νούμερα που σίγουρα αν τα αναφέρετε σε τρίτους, δεν θα τα πιστεύουν, θα σας αποκαλέσουν τρολ, θα σας πουν τρελούς κτλ.
Τα πραγματικά στοιχεία φαίνονται τόσο περίεργα στο μέσο πολίτη ή μάλλον στο 99,999999% των πολιτών που υπόκεινται σε μια διαρκή προπαγάνδα που δεν υπάρχει περίπτωση να σας πιστέψει ούτε 1 γνωστός σας.
Μπορείτε να τους αναφέρετε επιπλέον ότι η βαριά εγκληματικότητα (δολοφονίες, βιασμοί κτλ) βρίσκονται σε ΧΑΜΗΛΑ 30 ετών, αλλά και πάλι δεν θα σας πιστέψουν γιατί θα σας πουν ότι «πριν 30 χρόνια κοιμόμασταν με ανοικτές τις πόρτες, τι μπαρούφες μου λες εσύ ότι πριν 30 χρόνια οι δολοφονίες ήταν 3πλασιες από όσες σήμερα?».
Εσείς φυσικά θέλω να παραμένετε ψύχραιμοι, άνετοι και cool να χαμογελάτε με την άγνοια του 99,99999999%.
Κλείνοντας να αναφέρουμε ότι δεν παραθέσαμε τις πιθανότητες να πεθάνει κανείς από νεοπλασίες, εγκεφαλικό, καρδιακά επεισόδια κτλ. σε σχέση με το να δολοφονηθεί γιατί όπως κατανοείτε, δεν μπορεί να υπάρξει σύγκριση.
Συγκρίναμε απλά πόσο πιθανόν είναι να πνιγεί ή να πεθάνει από πτώση (από «πέσιμο» και ξέρετε το ρητό για τους ηλικιωμένους) σε σχέση με το να δολοφονηθεί. Δεν χωρεί ΚΑΝ σύγκριση!
Ευχαριστώ για την ανάγνωση !
ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο
Comments powered by CComment