0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

 

Trumpism - Τραμπισμός. Στο σημερινό άρθρο, θα αναλύσουμε με στοιχεία το πώς ο Trump δημιούργησε ένα CULT, ένα είδος «προσωπολατρείας για τον ίδιο, πώς δηλαδή δημιούργησε τον Trumpism – Τραμπισμό αλλά και πώς η διεθνής πολιτική σκηνή άλλαξε για τις επόμενες δεκαετίες.

 

Το σημερινό άρθρο είναι μοναδικό !!! Διαβάστε το ως το τέλος !

 

Θα εντρυφήσετε στα ενδότερα της πολιτικής αλλά και κοινωνικής ζωής των ΗΠΑ και του πώς το 40% του πληθυσμού της συγκεκριμένης χώρας μπορεί να ζει σωματικά στο έτος 2020, αλλά εγκεφαλικά και στις απόψεις τους για τον κόσμο, τη ζωή, την επιστήμη κτλ, σκέφτονται και συμπεριφέρονται όπως ένας άνθρωπος που ζούσε το έτος 520.

Προειδοποιώ ότι για το σημερινό άρθρο ίσως χρειαστεί να αφιερώσετε περί τις 2 ώρες για να διαβάσετε την ανάλυση και να δείτε ΟΛΑ τα videos. ΜΟΝΟ όμως ο συνδυασμός ανάλυσης και videos θα σας δώσει μια πλήρη εικόνα του τι ακριβώς συνέβη στις ΗΠΑ.

2 ώρες από τον πολύτιμο χρόνο σας! Θα ήταν καλό να διαβάσετε την ανάλυση αλλά και  να δείτε όλα τα videos. Θα αποκτήσετε καλύτερη γνώση της κατάστασης στις ΗΠΑ από τον οποιοδήποτε γύρω σας !

Ευχαριστώ!

Ας ξεκινήσουμε λοιπόν. Στο 1ο μας άρθρο πριν 15 ημέρες σχετικά με τον Trumpism είδαμε ότι, σύμφωνα με επίσημες μετρήσεις, οι οπαδοί του Trump είναι κατά πλειοψηφία λευκοί άντρες/γυναίκες με χαμηλό μορφωτικό επίπεδο (2 στους 3 πολίτες χαμηλού μορφωτικού επιπέδου ψήφισαν Trump), ζουν σε ημιαστικές ή αγροτικές, αραιοκατοικημένες περιοχές, είναι αρκετά θρησκευόμενοι, με σχετική αδιαφορία για τον κορωνοιό, το σύστημα υγείας ή τη φυλετική ανισότητα, αλλά με ενδιαφέρον για την οικονομία και την εγκληματικότητα και επίσης η πλειοψηφία τους δεν πιστεύει στην κλιματική αλλαγή (τη θεωρεί συνωμοσία) όπως και ότι γενικά είναι επιρρεπείς στη συνωμοσιολογία.

Ιδού μερικά παραδείγματα οπαδών του Trump που εμπίπτουν στην ανωτέρω περιγραφή (δείτε τα videos, δεν θα πιστεύετε στα μάτια και στα αυτιά σας):

 

 

 

 

 

 

Δεν ξέρω αν έχετε δακρύσει από το γέλιο βλέποντας τα ανωτέρω videos, αλλά προσωπικά θλίβομαι γιατί αυτοί οι άνθρωποι εκλέγουν τον πρόεδρο των ΗΠΑ, της ισχυρότερης χώρας της υφηλίου.

Οι ΗΠΑ είναι αντιμέτωπες, όχι μόνο με την πανδημία του κορωνοιού, αλλά με μια επιδημία ΣΥΝΩΜΟΣΙΟΛΟΓΙΑΣ από την οποία έχει δυστυχώς προσβληθεί σημαντικό ποσοστό των πολιτών της.

Πώς όμως ο Trump, ένας κακομαθημένος δισεκατομμυριούχος που ποτέ στη ζωή του δεν προσπάθησε για κάτι, που απέφυγε να στρατευτεί χρησιμοποώντας τα «κονέ» του ζάμπλουτου πατέρα του, που έζησε στα πλούτη, που αδιαφορεί για όλους, που θεωρεί τους φτωχούς «πλέμπα», που υποτιμά διαρκώς τις γυναίκες, που δεν ξέρει καν τι λέει η Βίβλος ή η Παλαιά και η Καινή Διαθήκη, που χρεοκόπησε τις επιχειρήσεις του πάμπολλες φορές, που έχει τον τρόπο ομιλίας μικρού παιδιού και χρησιμοποιεί λεξιλόγιο μαθητή του δημοτικού, που δεν έχει τρόπους, πώς λοιπόν κατάφερε ΤΟΥΛΑΧΙΣΤΟΝ το 40% του εκλογικού σώματος να το μετατρέψει σε φανατικούς ψηφοφόρους του και τον ίδιο αρχηγό ενός είδους CULT ?

Γιατί τον λατρεύουν οι οπαδοί του? Γιατί όπως είπε και ο ίδιος, «ακόμα και αν κάποιον στη μέση του δρόμου, οι οπαδοί μου θα συνεχίζουν να με ψηφίζουν» ?

Τι έχει καταλάβει ο ίδιος και τι έχουν καταλάβει αντίστοιχοι πολιτικοί ανά την υφήλιο και γιατί αυτό το πρόβλημα θα μας ακολουθεί για δεκαετίες ?

Το πρόβλημα έγκειται στο ότι ακόμη και μετά την ήττα του Trump, ο Trumpism θα συνεχίσει να υπάρχει στις χώρες της Δύσης και όχι μόνο. Ακόμη και αν κατέβει ως υποψήφιος στις επόμενες προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2024 και κερδίσει ή χάσει, ακόμη και αν δεν ξανασχοληθεί ποτέ με την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ (δεν το θεωρώ πιθανό, δύσκολα να αποχωρήσει πλήρως), ο Trumpism θα μας ακολουθεί για δεκαετίες.

Όχι μόνο στις ΗΠΑ, αλλά και στη Βρετανία, στη Βραζιλία, στην Αυστραλία και σε όλες τις χώρες.

Γιατί ? Γιατί ο Τραμπισμός θα ακολουθεί την παγκόσμια κοινωνία για καιρό?

Τι κατάλαβε ο Trump με την «κουτοπονηριά» του και τι εκμεταλλεύτηκε? Τι εκμεταλλεύεται ο Τζόνσον στη Βρετανία (και γενικά οι Τόρις, αλλά από εδώ και στο εξής ακόμα πιο έντονα) ή ο Μπολσονάρου στη Βραζιλία ή ο Ορμπάν στην Ουγγαρία κτλ. αλλά και γενικά αντίστοιχης τάσης κόμματα ανά την υφήλιο?

Πώς μπορούν ΑΚΟΠΑ και με τη βοήθεια 5-6 επικοινωνιολόγων ή βασικά ψυχολόγων που γνωρίζουν ΑΡΙΣΤΑ πώς σκέφτεται το 40% του πληθυσμού κάθε χώρας, να κερδίζουν ΠΑΝΤΟΤΕ άνετα ένα 40% των ψηφοφόρων κάθε χώρας και μετά με λίγη προσπάθεια να κερδίζουν και όσες ψήφους μπορούν από πιο μετριοπαθείς ψηφοφόρους?

Ο Trump κατανόησε ότι η πλειοψηφία των ψηφοφόρων ενός κόμματος (περί το 40% από το ποσοστό που συνήθως το ψηφίζουν, φέτος 47%) έχει οπισθοδρομικές απόψεις και είναι εξαιρετικά επιρρεπές σε κάθε είδους συνωμοσιολογία, κάθε είδους αντι-επιστημονική άποψη του τύπου:

 

Κίνημα QAnon -  «Η Hillary ανήκε μαζί με όλους τους κατσιαπλιάδες Δημοκρατικούς σε μια ομάδα μαζί με stars του Hollywood που αρπάζουν παιδιά και τα τρώνε ή πίνουν το αίμα τους για να ζήσουν περισσότερο. Ο πρόεδρας Trump είναι ο ήρωας* που θα μας σώσει από τους μοχθηρούς. Trump, ο σωτήρας»

*Trump και ήρωας = εδώ γελάμε. Μόνο από αυτό η συγκεκριμένη θεωρία είναι εκτός πραγματικότητας, χαχα

Θα αναλύσουμε αυτήν την ακραία θεωρία σε μελλοντικό άρθρο, προσωρινά παραθέτω 2 videos:

 

 


 

 

 

Αντι-εμβολιαστικό κίνημα«Τα εμβόλια έχουν μέσα τσιπάκι για να μας παρακολουθούν. Είναι το τσιπάκι του διαβόλου. Οι κατσαπλιάδες οι Δημοκρατικοί θέλουν να μας εμβολιάσουν για να μας βάλουν το τσιπάκι του 666».

 

Επίπεδη Γη -  «Η Γη είναι επίπεδη και είμαστε το κέντρο του Σύμπαντος. Η NASA λέει ψέματα για να μην χάσουμε την πίστη μας στο θεό. Είναι όλοι άθεοι άπλυτοι κατσιαπλιάδες στη NASA, άπιστοι και πληρωμένοι από τα μεγάλα συμφέροντα»

 

Σόρος – «Ο Σόρος θέλει να πλήξει τη χώρα μας και τον πρόεδρά μας (κάθε φορά άλλος είναι ο «πρόεδρας», στις ΗΠΑ ο Trump, στην Ουγγαρία ο Ορμπάν, στην Βραζιλία ο Μπολσονάρου που τους κυνηγάει ο ίδιος)»

 

Σελήνη – «Δεν πήγαμε ποτέ στη Σελήνη, αυτά ήταν μια συνωμοσία της CIA. Δεν μπορεί ο άνθρωπος να περάσει τις ζώνες Van Allen. Συνωμοσία όλα».

 

Συνωμοσία για να γίνουν τάχα όλοι gay/λεσβίες – «Θέλουν να κάνουν τα παιδιά μας όλα gay και λεσβίες. Προβάλλουν διαρκώς gay/λεσβίες, ακόμα και στον Μπομπ τον Σφουγγαράκη, οι άπλυτοι κατσαπλιάδες Δημοκρατικοί. Έχει γίνει το 50% των παιδιών gay» (άσχετα που αυτό το περί 50% δεν ισχύει, αυτό όμως επαναλαμβάνουν τα sites, κανάλια, facebook posts που ακολουθεί αυτή η κατηγορία πληθυσμού, οπότε στο μυαλό της έχει πειστεί ότι είναι «αλήθεια»)

 

Εγκληματικότητα (σταθερό μοτίβο – κλισέ με το οποίο «τσιμπάει» πάντα το 40% του πληθυσμού κάθε χώρας) – «Οι κατσιαπλιάδες Δημοκρατικοί θα εκτοξεύσουν την εγκληματικότητα +500%. Θα μας σκοτώνουν, θα μας κλέβουν με τους άπλυτους τους Δημοκρατικούς, θα αυξηθεί η εγκληματικότητα +500% αν εκλεγούν ή αν τους αφήσουμε να κυβερνήσουν».

 

ΗΠΑ (γενικά η κατά τόπους πατρίδα) – «Οι κατσαπλιάδες οι Δημοκρατικοί θέλουν να διαλύσουν τις ΗΠΑ, τη μεγαλύτερη χώρα ever, την πιο ένδοξη χώρα, με την ενδοξότερη ιστορία»

(το ότι φυσικά δεν υπήρχαν καν ως χώρα πριν 600 χρόνια είναι άλλο ζήτημα, το οποίο ο μέσος Αμερικάνος με την πλύση εγκεφάλου από μικρό παιδί δεν μπορεί καν να το διανοηθεί. Όπως ο μέσος Ρώσος που θεωρεί τη δική του χώρα, τη Ρωσία νο1, ο μέσος Τούρκος που θεωρεί τη Τουρκία νο1, ο μέσος Αυστραλός την Αυστραλία κοκ. Εδώ φαίνεται το children indoctrination που θα αναλύσουμε σε μελλοντικό άρθρο).

 

Θρησκεία«Μόνο ο Trump ακολουθεί τις προσταγές της θρησκείας.. Μόνο αυτός την προστατεύει.. Οι άπλυτοι κατσιαπλιάδες Δημοκρατικοί είναι άθεοι και θα μας οδηγήσουν στην κόλαση»

(φυσικά και πάλι, η κατά τόπους επικρατούσα θρησκεία. Πχ στις ΗΠΑ η μεγάλη πλειοψηφία ψήφισε Trump. Έναν άνθρωπο που είχε καζίνο, παντρεύτηκε 3 φορές, πλήρωνε ….για σεξ, δεν έχει διαβάσει ποτέ 1 θρησκευτικό βιβλίο στη ζωή του, αλλά στο μυαλό τους είχαν κάτι διαφορετικό !! Απίστευτα πράγματα!!

Επειδή και αυτό το φαινόμενο, της υποστήριξης του Trump, ενός ανθρώπου παντελώς αντίθετου από ότι θα μπορούσε να θεωρήσει κανείς ως θρησκευόμενο άτομο, θα αναλυθεί μελλοντικά, παραθέτω προσωρινά μερικά videos:

 

 

 

 

Τα παραπάνω είναι μερικά παραδείγματα. Σίγουρα δεν ανήκουν όλοι οι ψηφοφόροι του στις ανωτέρω κατηγορίες, αλλά από το 47% που συγκέντρωσε ο Trump,αλλά ένα συντριπτικό ποσοστό εμπίμπτει σε μια / ή αρκετές από αυτές.

Το λοιπό 5-7% είναι συνήθως άτομα μεσαίας – υψηλής οικονομικής τάξης που φοβούνται ότι ένας Δημοκρατικός πρόεδρος θα τους φορολογήσει επιπλέον. Αυτό δεν ισχύει για τη συντριπτική πλειοψηφία, γιατί ο Biden είχε δηλώσει ότι θα φορολογήσει τον υψηλό πλούτο (ελαφρώς υψηλότερα άνω των 400.000 δολαρίων ετησίως και μετά προοδευτικά, δηλαδή τους εκατομμυριούχους και δισεκατομμυριούχους), αλλά αρκετοί άνθρωποι αυτής της κατηγορίας φοβήθηκαν από τη διαρκή προπαγάνδα του Trump (συνήθως οι κληρονόμοι περιουσιών, δηλαδή οι μη αυτοδημιούργητοι, γιατί οι αυτοδημιούργητοι τείνουν να υποστηρίζουν Δημοκρατικούς και αυτό σχετίζεται με το γεγονός ότι όταν έχεις δημιουργήσει περιουσία μόνος σου, με τα δικά σου χέρια, τις δικές σου γνώσεις, το μυαλό σου ΔΕΝ ΕΧΕΙΣ ΦΟΒΟ. Όταν απλά κληρονομείς, όταν είσαι δηλαδή η «αριστοκρατία» του πλούτου και δεν έχεις προσπαθήσει για να επιτύχεις, τότε λογικό είναι να φοβάσαι τους Δημοκρατικούς, ίσως και γιατί φοβάσαι ότι αν δεν είχες κληρονομήσει, δεν θα είχες καταφέρει πολλά στηριζόμενος στις δικές σου δυνάμεις/γνώσεις/μυαλό/προσπάθεια).

Ο Trump με την κουτοπονηριά του κατανόησε ότι η βάση του ενός κόμματος απαρτίζεται από άτομα μεγαλύτερης ηλικίας, σχετικά χαμηλής μόρφωσης, επιρρεπή στη συνωμοσιολογία και επίσης από άτομα με έναν έμφυτο

ΦΟΒΟ για την ΑΛΛΑΓΗ. Κοινωνική, πολιτισμική, οικονομική.

 

Φόβο που ο κόσμος γύρω τους αλλάζει γρήγορα και αυτοί/ες δεν μπορούν να τον κατανοήσουν/ακολουθήσουν.

Ως το 1950 η αλλαγή στην ανθρωπότητα ήταν σταδιακή, γινόταν με εξαιρετικά αργούς ρυθμούς. Ιδίως σε κοινωνικά ζητήματα. Να φανταστείτε ότι υπήρχε νομοθεσία κατά της ομοφυλοφιλίας ακόμη και στη Μεγάλη Βρετανία! Με ποινές! Ως περίπου πριν 100 χρόνια το δικαίωμα ψήφου δεν το είχαν καν οι γυναίκες στις περισσότερες χώρες. Δικαιώματα δεν είχαν επίσης οι μαύροι πολίτες των ΗΠΑ, δεν μπορούσαν σε αρκετές πολιτείες να καθίσουν σε θέσεις που προορίζονταν για λευκούς στα μέσα μεταφοράς ή σε άλλες πολιτείες δεν μπορούσαν (άμεσα ή έμμεσα) να αγοράσουν σπίτι ή γη.

Τις τελευταίες δεκαετίες η αλλαγή, ιδίως σε κοινωνικό – πολιτισμικό επίπεδο, είναι ταχύτατη.

Οι άνθρωποι ταξιδεύουν σε όλη την υφήλιο (πλην του έτους 2020, λόγω κορωνοιού, αλλά αυτό θα είναι παροδικό), οι νέοι γνωρίζουν άλλες χώρες, οι μαύροι έχουν αποκτήσει πια δικαιώματα, οι ομοφυλόφιλοι πολίτες επίσης, ο κόσμος αλλάζει διαρκώς.

Μια κατηγορία όμως ανθρώπων ΔΕΝ μπορεί να το δεχθεί, απλά γιατί ΕΜΑΘΕ ΑΛΛΙΩΣ. Από μικρά παιδιά είχαν μάθει σε έναν άλλο κόσμο, διαφορετικό.

Το indoctrination τους έχει «διαμορφώσει» έναν τρόπο σκέψης που δεν αλλάζει πια. Για να αλλάξει, πρέπει να ξεφύγουν από αυτά που έμαθαν από μικρά παιδιά, από αυτά που έχουν «τσιμεντώσει» στο μυαλό τους.

Αυτό όμως το κάνει μόνο μια μειοψηφία, ένα 1% του πληθυσμού, οι ιδιοφυΐες, οι διαφορετικοί, οι άνθρωποι που πάντα αναρωτιούνται:

«Είναι έτσι στην πραγματικότητα  ή μήπως έτσι απλά μου έχουν μάθει από μικρό παιδί ότι είναι?»

Αυτοί λοιπόν που σκέφτονται «για μερικές ώρες την ημέρα διαφορετικά από τους φίλους τους» (παραφράζοντας τον Einstein), αυτό το 1% μπορεί να ξεφύγει και όντως ξεφεύγει τελικά από όσα μαθαίνει από μικρό παιδί ως «αλήθεια», ως «πραγματικότητα» και αυτό το 1% σέρνει την ανθρωπότητα προς το μέλλον.

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, ο Trump διείδε την ευκαιρία, κατανόησε ότι υπάρχει μια τεράστια ευκαιρία για τον ίδιο. Πότε όμως συνέβη αυτό ? Πώς φθάσαμε ως εδώ ? Πώς η βάση έγινε τόσο ακραία (εμφανώς ή ακόμη και «πίσω από τις κλειστές πόρτες». Έχουμε παραθέσει το παράδειγμα με άτομα «μορφωμένα» που, όταν βρίσκονται μπροστά σε κόσμο, εκφράζουν άλλη άποψη σε σχέση με την πραγματική τους και έτσι αιτιολογείται γιατί ο Trump κέρδισε την πλειοψηφία των λευκών αντρών, ακόμη και μεταξύ των μορφωμένων λευκών αντρών !!).

Πώς ξεκίνησαν όλα? Πώς φθάσαμε ο Trump να δημιουργήσει ένα πραγματικό CULT, φανατικούς οπαδούς που τον λατρεύουν ως ένα είδος «μεσσία» ?

Θα το αναλύσουμε διεξοδικά και αυτό σε μελλοντικό άρθρο, αλλά ας γράψουμε ορισμένα πράγματα και σήμερα.

Όλα ξεκίνησαν από την εποχή του Reagan. Ο προσεταιρισμός των φανατικά θρησκευόμενων από το Ρεπουμπλικανικό κόμμα (παράλληλα με τα triple-down economics, τα οποία δεν λειτουργούν στην πραγματική οικονομία, πέρα από την αύξηση της οικονομικής ανισότητας, όμως αυτό είναι άλλο ζήτημα) ξεκίνησε από τον Reagan όπου άρχισε το «δέσιμο» με τους υπερ-θρησκευόμενους.

Ταυτόχρονα υπήρξε η εμφάνιση ραδιοφωνικών παραγωγών της alt-right όπως ο Rush Limbaugh με τη ραδιοφωνική του εκπομπή (The Rush Limbaugh Show) ο οποίος ήταν από τους πρωτεργάτες της ριζοσπαστικοποίησης της βάσης του Ρεπουμπλικανικού κόμματος. Επίσης η εμφάνιση στο προσκήνιο πολιτικών όπως ο Newt Gingrich με την ακραία ρητορική του στην οποία έμπλεκε την πατρίδα (ΗΠΑ), τους οικογενειακούς θεσμούς, τους Δημοκρατικούς και πώς τάχα «καταστρέφουν τις ΗΠΑ» και με μπόλικη συνωμοσιολογία, έστρωσε τον δρόμο για τη συνέχεια.

Το Fox News αποτέλεσε επίσης κλειδί. Ο συγκεκριμένος όμιλος με τη δημιουργία των ακραία συντηρητικών καναλιών του σε ΗΠΑ, Βρετανία, Αυστραλία οδήγησε την πολιτική σκηνή αυτών των  χωρών στα μονοπάτια της alt-right. Αν και τώρα το «πληρώνει» το Fox News των ΗΠΑ, καθώς οι θεατές του φεύγουν προς δίκτυα όπως το OANOne American Network ή το NewsMax, καθώς το Fox News το θεωρούν πια «πουλημένο» στους «κατσιαπλιάδες Δημοκρατικούς» και πολύ light για τα «γούστα» τους.

Το «τέρας» που εξέθρεφε το Fox News επί δεκαετίες έχει πια ξεφύγει τόσο πολύ που γύρισε boomerang για την ίδια την ύπαρξή του ! Απίστευτο και όμως αληθινό! Δείτε τα παρακάτω videos:

 

 

 

 

 

ΜΟΝΟ όποιος παρακολουθεί στενά και καθημερινά την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ (ή και βασικά όλων των χωρών), όποιος μελετά καθημερινά όλα τα ειδησεογραφικά sites των ΗΠΑ, αλλά και βλέπει καθημερινά videos από NBC, ABS, CBS, CNN αλλά και Fox News, OAN, NewsMax κτλ. μπορεί να κατανοήσει τι ακριβώς συμβαίνει στις ΗΠΑ.

Συνεχίζοντας, η εμφάνιση στο προσκήνιο της Sarah Palin που από κυβερνήτης της πολιτείας της Alaska επελέγη από τον John McCain ως υποψήφια αντιπρόεδρος για τις εκλογές του 2008 αποτέλεσε τραγικό λάθος του ίδιου αλλά και ίσως το σημείο-καμπή για την πολιτική σκηνή των ΗΠΑ των επόμενων δεκαετιών.

Η Sarah Palin, μια σχετικά άγνωστη πολιτικός έξω από την πολιτεία της (μια αραιοκατοικημένη πολιτεία των ΗΠΑ) με διάφορες απίστευτες δηλώσεις της (θα τα αναλύσουμε μελλοντικά) και τη συμπεριφορά της αλλά και το γκελ της στο μέσο ψηφοφόρο των Ρεπουμπλικάνων έδωσε την κατάλληλη «πάσα» σε έναν πολιτικό σαν τον Donald Trump.

Το «καζάνι» έβραζε, η βάση της συγκεκριμένης παράταξης είχε ήδη διαποτιστεί με μίσος, με συνωμοσιολογία, με ΦΟΒΟ.

Επίσης η εκλογή Obama εξώθησε στα άκρα το συντηρητικό υπόβαθρο της «βαθιάς» Αμερικής που ζει αιώνες πίσω εγκεφαλικά. Οι πωλήσεις όπλων εκτοξεύτηκαν, τα μέσα παραπληροφόρησης άρχισαν να γίνονται ακόμα πιο ακραία, ο μέσος κάτοικος σε Alabama, Kentucky κτλ είδε στο πρόσωπο του Obama, ενός μαύρου, μορφωμένου, υπέρ των δικαιωμάτων των γυναικών, των μαύρων, των ομοφυλόφιλων κτλ κάτι σαν τον «Εωσφόρο» (στο μυαλό τους).

Δεκαετίες προπαγάνδας και αποβλάκωσης των πολιτών από Rush Limbaugh, Fox News κτλ. και με τον ερχομό Obama, η κατάσταση οδηγήθηκε στα άκρα !

Τα ένστικτα μιας οπισθοδρομικής Αμερικής ήρθαν στην επιφάνεια. Πάντα υπήρχε, αλλά ποτέ δεν εκφραζόταν. Η εκλογή Obama ήταν το κερασάκι στη τούρτα, από εκεί και πέρα δεν υπήρχε επιστροφή.

Δείτε το παρακάτω video με τον John McCain (υποψήφιο πρόεδρο των Ρεπουμπλικάνων το 2008 σε συζήτησή του με ψηφοφόρους της παράταξής του) :

 

 

 

Τρομακτικό video.

Οι συγκεκριμένοι άνθρωποι απλά ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ ΤΟΝ TRUMP ΤΟΥΣ.

Ήταν ΗΔΗ έτοιμοι. Η παραπληροφόρηση, το χαμηλό μορφωτικό επίπεδο, οι δεκαετίες συνωμοσιολογίας, ο ΦΟΒΟΣ που διέσπειραν κανάλια όπως το Fox News, ραδιοφωνικά κανάλια κτλ είχε οδηγήσει σε μια βάση, πλήρως εκτός πραγματικότητας και γεμάτης μίσος και φόβο.

Οι άνθρωποι αυτοί ΠΕΡΙΜΕΝΑΝ τον Trump τους και φυσικάαααααα….o Trump τους έκανε τη χάρη !

Δείτε το video. Δείτε πώς γιούχαραν τον δικό τους υποψήφιο (McCain) επειδή κράτησε το επίπεδό του. Τρομακτικό και προφητικό για το μέλλον.

Ο Trump σίγουρα το έβλεπε από κάποια γωνιά του πύργου του και «έτριβε τα χέρια του». Είχε ήδη στρώσει το έδαφος, προετοιμαζόταν από καιρό. Αυτοί ήταν οι «αμνοί» του, τα «πρόβατά» του που θα οδηγήσει στη στάνη.

Αυτό ήταν το κοινό του.

Από εκεί και πέρα, όλα ήταν απλά. Χρειαζόταν μια μηχανή δημιουργίας και διάδοσης περισσότερης προπαγάνδας, περισσότερης συνωμοσιολογίας, περισσότερου φόβου.

Τη βρήκε στο πρόσωπο ατόμων όπως ο Alex Jones (Infowars) ή ο Steve Bannon.

Ο Steve Bannon με τη στρατηγική που έφτιαξε για τον Trump και με τη χρήση των social media (το γνωστό σκάνδαλο) αλλά και με την επιτυχία που είχε πχ στις προεδρικές εκλογές των ΗΠΑ του 2016 ή στο δημοψήφισμα του Brexit αργότερα, είναι ο άνθρωπος που άλλαξε την πολιτική σκηνή της Δύσης για τα επόμενα 20-30 χρόνια. Δείτε ένα video σχετικά:

 

 

 

Ο Bannon έδειξε ότι προβάλλοντας συγκεκριμένη θεματολογία – «τσιτάτα» («εκτόξευση εγκληματικότητας» – άσχετα αν δεν έχει εκτοξευτεί, «κατσαπλιάδες αντίπαλοι», «πατρίδα και προστασία της» – την κατά τόπους πατρίδα φυσικά, «θρησκεία» - την κατά χώρα θρησκεία και πάλι κτλ), έχεις εξασφαλισμένο, στο τσεπάκι σου τουλάχιστον το 40% των ψηφοφόρων κάθε χώρας. Στο τσεπάκι σου!

Χτυπάς στα «ένστικτα» του μέσου ψηφοφόρου, χτυπάς αλύπητα με επικοινωνιολόγους και μέσω των social media και έχεις ένα άνετο 40%.

Μετά με την κατάλληλη τακτική, προσεταιρίζεσαι ένα επιπλέον ποσοστό μετριοπαθών χρησιμοποιώντας προπαγάνδα – φόβο για την οικονομία (πχ «θα σας πάρουν τα σπίτια οι κατσαπλιάδες Δημοκρατικοί ή οι κατσαπλιάδες Εργατικοί στη Βρετανία»), οπότε έχεις μια επιπλέον δεξαμενή πιθανών ψηφοφόρων (αλλά όχι σίγουρη όπως το 40% που το έχεις στο τσεπάκι σου).

Τραμπ, Τζονσον, Μπολσονάρου, Ορμπαν είναι όψεις του ίδιου νομίσματος. Τη ριζοσπαστικοποίησης της βάσης ενός φάσματος της πολιτικής ανά την υφήλιο.

Αυτό όμως παρατηρείται και σε χώρες όπου δεν υπάρχουν αντίστοιχοι «φωνακλάδες» πολιτικοί αυτής της πλευράς του πολιτικού φάσματος.

Δηλαδή και οι πολιτικοί σε άλλες χώρες γνωρίζουν πια πώς να «χειριστούν» με επικοινωνιολόγους το μέσο ψηφοφόρο για να εξασφαλίσουν ένα 40% με το καλημέρα.

Ο τρόπος υπάρχει, πάντα υπήρχε.

Πάντα Alabama, Kentucky ήταν βαθιά συντηρητικές πολιτείες – κοινωνίες.

Πάντα οι άνθρωποι μεγαλύτερης ηλικίας (65+) ψηφίζουν αντίστοιχα κόμματα λόγω φόβου για την αλλαγή.

Πάντα τα παιδιά τους ψηφίζουν αντιστοίχως (δύσκολο να ξεφύγεις από αυτά που έμαθες από μικρό παιδί), έτσι αιτιολογούνται πχ και τα «κάστρα» - εκλογικές περιφέρειες – «μπετόν αρμέ» στις εκλογικές αναμετρήσεις διαφόρων χωρών.

Το πρόβλημα έγκειται ότι αυτό δεν θα λυθεί εύκολα. Το «σαράκι» έχει εισχωρήσει στο ξύλο, στο σώμα της δυτικής κοινωνίας και δεν θα φύγει εύκολα.

Ο μέσος πολιτικός σε κάθε χώρα με τη βοήθεια ορισμένων επικοινωνιολόγων και έμφαση σε 5-6 θέματα (εγκληματικότητα, θρησκεία-την κατά τόπους/χώρα θρησκεία, πατρίδα-την κατά χώρα-πατρίδα, κατσιαπλιάδες αντίπαλοι κτλ) είναι πια βέβαιος ότι το «κοπάδι», η «βάση του 40%» θα τον ψηφίσει, βρέξει-χιονίσει.

Οπότε πρόσωπα όπως Alex Jones, Steve Bannon κτλ ή αντιγραφείς τους ανά χώρα είναι συμπτώματα του ίδιου φαινομένου.

Ο Trumpism – ο Τραμπισμός είναι ένα CULT, μια προσωπολατρεία που όμως «σιγοψηνόταν» επί δεκαετίες και απλά ήρθε στην επιφάνεια με την εκλογή του (ή την εκλογή Τζονσον ή Μπολσονάρου ή Ορμπαν ή τα εκλογικά ποσοστά Σαλβινί ή άλλων ανά την υφήλιο).

Ο αντι-επιστημονισμός, η συνωμοσιολογία, οι αρνητές της κλιματικής αλλαγής  αποτελούν όψεις του ίδιου νομίσματος.

Μιας παγκόσμιας κοινωνίας που οπισθοδρομεί και κάποιοι πολιτικοί το εκμεταλλεύονται χτυπώντας στα βαθύτερα ένστικτα ενός σημαντικού κομματιού του πληθυσμού κάθε χώρας.

Δυστυχώς η εποχή των fake news, της συνωμοσιολογίας, του αντι-επιστημονισμού ήρθε για να μείνει μαζί μας επί δεκαετίες.

Ένα σημαντικό κομμάτι του παγκόσμιου πληθυσμού έχει οδηγηθεί στα άκρα και δεν πρόκειται να επιστρέψει. Το internet με την ακραία διάδοση fake news και με τη λειτουργία ως μια τεράστια μηχανή confirmation bias και ταυτόχρονα ως ένα echo chamber έχει συμβάλει σημαντικά σε αυτό.

Παραθέτω 1 τελευταίο video ως «επιδόρπιο»:

 

 

 

 

Επειδή θα επανέλθουμε στο μέλλον με επιπλέον αναλύσεις (γιατί  τόσο μεγάλο ποσοστό πιστεύει στη συνωμοσία ότι ο Trump έχασε λόγω νοθείας, όπως είχαμε προβλέψει εδώ, 1 μήνα πριν τις εκλογές, ότι θα συνέβαινε ακριβώς αυτό) ή για το γιατί ο Biden έχει να αντιμετωπίσει σημαντικά προβλήματα σε μια χώρα διασπασμένη και με ένα κομμάτι του πληθυσμού (οι cultists φανατικοί οπαδοί του Trump) να ζει στον δικό του «κόσμο», σε έναν ωκεανό φόβου, παραπληροφόρησης, fake news κτλ, θα σταματήσουμε εδώ το σημερινό άρθρο.

Σύντομα όμως νέες αναλύσεις με τις οποίες θα εντρυφήσετε στα βάθη της αμερικανικής πολιτικής και κοινωνικής σκηνής και θα γίνετε ειδήμονες σε θέματα διεθνούς πολιτικής.

Προσωρινά, ευχαριστώ πολύ για την ανάγνωση και για όσους/όσες είδαν και όλα τα videos, ευχαριστώ πολύ για τις ώρες που διαθέσατε από τον πολύτιμο χρόνο σας !

 

 

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s