0
0
0
s2sdefault
powered by social2s

(στο σημερινό άρθρο θα ασχοληθούμε με ένα θέμα που όλως τυχαίως, είδα πρόσφατα κάποια ανανεωμένα στοιχεία και σκέφτηκα ότι θα ήταν ενδιαφέρον για να το μεταφέρω και σε εσάς. Θα μελετήσουμε λοιπόν αν ισχύει ότι οι γυναίκες είναι όντως περισσότερες σε αριθμό από τους άντρες. Τα δεδομένα θα αφορούν την Ελλάδα και είναι ΑΚΡΩΣ ενδιαφέροντα, καθώς θα δούμε ανά περιοχή και ανά ΗΛΙΚΙΑ τους αριθμούς γυναικών και αντρών. Προέρχονται από ΕΠΙΣΗΜΕΣ ΠΗΓΕΣ και δεν είναι «δημιουργήματα» της φαντασίας του υποφαινόμενου, όπως άλλωστε και κανένα άρθρο μας. Η διαφορά μεταξύ του αριθμού αντρών και γυναικών είναι αρκετά μεγάλη, ιδιαίτερα σε ορισμένες ηλικίες και ΥΠΑΡΧΕΙ ΛΟΓΟΣ τον οποίο θα αναλύσουμε.

Στο μέλλον θα υπάρξει και αντίστοιχο άρθρο σε παγκόσμιο επίπεδο όπου θα αναλυθούν και οι λόγοι της διαφοράς που εντοπίζεται στο ίδιο ζήτημα διεθνώς.

Το σημερινό μας άρθρο είναι εξαιρετικά ενδιαφέρον και συνιστώ να μελετήσετε τα στοιχεία με προσοχή !

Καλή ανάγνωση !)

 

Πρόσφατα μελετώντας για ένα διαφορετικό θέμα, υπέπεσαν στην αντίληψή μου αναλυτικά στοιχεία, τα οποία μεταξύ άλλων παρουσιάζουν εξαιρετικό ενδιαφέρον, καθώς δίνουν μια εκτίμηση για το συνολικό αριθμό γυναικών και αντρών, αλλά και για τον αριθμό γυναικών και αντρών ανά περιοχή-περιφέρεια, αλλά και ανά ηλικιακό εύρος.

Ας δούμε τη γενική εικόνα:

 

 

 

Στην Ελλάδα υπολογίζεται ότι κατοικούν 5,21 εκ άνδρες και 5,53 εκ γυναίκες, συνολικά 10,74 εκ άνθρωποι.

Η διαφορά μεταξύ αριθμού ανδρών και γυναικών είναι 320.000 περισσότερες γυναίκες σε σχέση με άνδρες σε επίπεδο χώρας.

Οι γυναίκες αποτελούν το 51,5% περίπου του πληθυσμού ενώ οι άνδρες το 48,5%.

Ενδιαφέρον στοιχείο, αλλά ας δούμε και τι συμβαίνει ανά περιφέρεια.

Παρατηρώντας τα στοιχεία, υπάρχουν περιοχές της χώρας όπου η αναλογία ανδρών – γυναικών είναι πολύ κοντά στο 50% όπως η  Στερεά Ελλάδα, η Πελοπόννησος, η Ανατολική Μακεδονία και Θράκη. Υπάρχει και η περιφέρεια του Βορείου Αιγαίου όπου οι άνδρες είναι περισσότεροι από τις γυναίκες, αλλά αυτό οφείλεται μάλλον στην παρουσία των προσφύγων (πρόκειται κυρίως για τα νησιά της Λέσβου, της Σάμου και της Χίου).

Γενικά εντύπωση προκαλεί ότι η διαφορά είναι σχετικά μικρή σε πιο αγροτικές, σε πιο «ήσυχες» περιοχές. Αυτό μπορεί να δικαιολογηθεί είτε μέσω της υπόθεσης ότι οι άντρες στρεσάρονται πιο πολύ στις μεγάλες πόλεις (καριέρα κτλ), είτε ο τρόπος ζωής τους είναι πιο επικίνδυνος ή χειρότερος στις μεγάλες πόλεις είτε ότι οι γυναίκες γενικά προτιμούν να «μεταναστεύουν» (εσωτερικά) από τις αγροτικές ή ημι-αστικές περιοχές σε πιο μεγάλες πόλεις, ιδιαίτερα οι νεαρές σε ηλικία, προτιμώντας τη ζωή της πόλης έναντι της ζωής στην ύπαιθρο (επιβεβαιώνοντας αυτό που λένε ορισμένοι στα χωριά ότι οι γυναίκες δεν θέλουν να μείνουν εδώ στα χωριά. Ίσως υπάρχει και κάποιο δίκαιο σε αυτό που παρατηρεί κανείς με το «μάτι» γιατί όντως σε χωριά δεν βλέπεις νεαρές γυναίκες).

Η διαφορά μεταξύ αντρών και γυναικών ΕΚΤΟΞΕΥΕΤΑΙ σε 2 βασικά περιφέρειες της χώρας.

 

 

 

 

 

Στην Κεντρική Μακεδονία οι γυναίκες συνιστούν το 51,87% του πληθυσμού (973,2/1.876), ενώ ειδικότερα στη Θεσσαλονίκη το ποσοστό των γυναικών εκτοξεύεται στο εξωπραγματικό 52,66% (581,7/1105,6).

Στην Αττική το ποσοστό των γυναικών επίσης ανέρχεται στο απίστευτο 52,55% (1.974/3.756).

Στη Θεσσαλονίκη ζουν περίπου 58.000 περισσότερες γυναίκες σε σχέση με άνδρες, ενώ στην Αττική ζουν περίπου 192.000 περισσότερες γυναίκες.

Ναι, καλά διαβάσατε.

Στην Αττική ζουν σχεδόν 200.000 ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΕΣ ΓΥΝΑΙΚΕΣ !!!! Εξωπραγματικό νούμερο !

 

Για να σας δώσω να κατανοήσετε τη διαφορά καλύτερα, στην Αττική οι γυναίκες είναι περισσότερες από τους άνδρες όσο ο πληθυσμός της ΛΑΡΙΣΑΣ και της ΛΑΜΙΑΣ μαζί !!!! 2 από τις μεγαλύτερες πόλεις στην Ελλάδα ! Ή περισσότερες από τον πληθυσμό της Πάτρας, της 3ης μεγαλύτερης πόλης στην Ελλάδα με περίπου 168.000 κατοίκους !!!

 

Η αιτία θεωρώ ότι εντοπίζεται στην πίεση των γυναικών στις αγροτικές, επαρχιακές περιοχές, οπότε με τη φοίτησή τους σε σχολές της Αττικής ή Θεσσαλονίκης (η Θεσσαλονίκη «μαζεύει» τις νέες γυναίκες της Βόρειας Ελλάδας, η Αττική της κεντρικής και νότιας Ελλάδας, πλην Ηρακλείου που αυτό μαζεύει τις νέες γυναίκες της Κρήτης), βρίσκουν την αφορμή και συνεχίζουν τη ζωή τους στα 2 μεγάλα αστικά κέντρα. Φεύγουν από την πίεση της επαρχίας των αγροτικών περιοχών και αποφασίζουν να ζήσουν τη ζωή τους «ελεύθερες» στις 2 μεγάλες πόλεις.

Επίσης ίσως σχετίζεται και με την υψηλότερη πίεση στους άντρες εντός των πόλεων, να «πετύχουν», να «κονομήσουν», να επιδιώξουν καλύτερη καριέρα κτλ., βλέποντας τους γύρω τους άντρες ή συγκρινόμενοι με αυτούς στη δουλειά τους ή αλλού. Ίσως πάλι τους επιβαρύνει περισσότερο το κλίμα των μεγάλων πόλεων και ο τρόπος ζωής. Αλλά θεωρώ ότι η διαφορά είναι τρομακτική για να αιτιολογείται μόνο από τα ανωτέρω, οπότε υποψιάζομαι ότι βασικό παράγοντα συνιστά η επιθυμία των νέων γυναικών να ξεφύγουν από τη συντηρητικότητα των τοπικών κοινωνιών και με αφορμή τις σπουδές τους (στα 18 τους χρόνια) να μείνουν σε Αττική – Θεσσαλονίκη και να μην επιστρέψουν ποτέ (βρίσκοντας αργότερα και δουλειά στις 2 αυτές πόλεις).

Επιστρέφοντας στο θέμα μας, ας δούμε και κάτι επίσης ενδιαφέρον.

Σε ΠΟΙΕΣ ΗΛΙΚΙΕΣ εντοπίζεται η μεγάλη διαφορά ?

 

 

 

Οι άντρες είναι περισσότεροι σε σχέση με τις γυναίκες για όλες τις ηλικίες ως και την ηλικία των 34 ετών. Αυτό είναι αναμενόμενο γιατί ακόμη και σε χώρες όπως η Ελλάδα όπου δεν υπάρχει «προτίμηση» για το φύλο του παιδιού (όπως συμβαίνει σε οπισθοδρομικές ή θρησκόληπτες χώρες), η ΦΥΣΗ έχει προνοήσει και τα αγόρια που γεννιούνται είναι λίγο περισσότερα από τα κορίτσια.

Ο λόγος ? Η θνησιμότητα των ανδρών είναι ΑΠΕΙΡΩΣ υψηλότερη των γυναικών. Ιδιαίτερα μετά την ηλικία των 34 ετών, αλλά και σε μικρότερες ηλικίες παλαιότερα. Όταν για παράδειγμα οι ΠΑΛΑΒΙΑΡΗΔΕΣ έκαναν πολέμους για να μετρήσουν ποιος έχει την ….ιστορία ή τη χώρα μεγαλύτερη του άλλου και οι άνδρες πέθαιναν πριν τα 30 τους χρόνια, έπρεπε οι γεννήσεις αγοριών να είναι υψηλότερες για να μην φθάσει το ποσοστό των θηλυκών στο 80%.

Σήμερα όπου πια έχουμε αφήσει τους πολέμους και τις σαχλαμάρες των παλαβιάρηδων στο παρελθόν (ή μήπως όχι? Για να δούμε τι θα γίνει στις ευρωεκλογές σε μερικούς μήνες), η θνησιμότητα των αντρών είναι και πάλι υψηλότερη.

Μετά τα 35 έτη, η διαφορά μεταξύ γυναικών και αντρών ανοίγει ΔΙΑΜΕΤΡΙΚΑ και μάλιστα όσο πηγαίνουμε σε μεγαλύτερες ηλικίες, η διαφορά γίνεται ΔΙΑΣΤΗΜΙΚΗ.

 

Στο ηλικιακό εύρος 35-39, ο αριθμός είναι περίπου ίσος, δηλαδή 50%.

Στο εύρος 40-44 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 50,5%.

Στο εύρος 45-49 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 51,3%.

Στο εύρος 50-54 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 52,0%.

Στο εύρος 55-59 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 52,88%.

Στο εύρος 60-64 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 52,71%.

Στο εύρος 65-69 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 52,93%.                   

Στο εύρος 70-74 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 53,95%.

Στο εύρος 75-79 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 55,84%.

Στο εύρος 80-84 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 58,33%.

Στο εύρος 85-89 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 59,00%.

Στο εύρος 90-94 ετών, το ποσοστό των γυναικών είναι 61,11% κτλ…

 

Ομιλούμε για ΕΞΩΠΡΑΓΜΑΤΙΚΕΣ ποσοστιαίες διαφορές. Οπότε το γενικό ποσοστό 51,5% γυναίκες και 48,5% άνδρες στην Ελλάδα είναι παραπλανητικό γιατί ως την ηλικία των 35 ετών οι άντρες είναι περισσότεροι (έστω και ελαφρώς). Από εκεί και έπειτα, η διαφορά υπέρ των γυναικών λαμβάνει κατακλυσμιαίες διαστάσεις και φθάνει ποσοστό 60% έναντι 40% !

Ποιοι όμως μπορεί να είναι οι λόγοι που οι άνδρες σε μια χώρα της Δύσης ακόμη και στη σημερινή εποχή όπου δεν υπάρχουν πόλεμοι και δεν πεθαίνουν σε πεδία μαχών με κομμένα χέρια και πόδια, γιατί συνεχίζουν να πεθαίνουν νεότεροι?

Επιγραμματικά, ο μέσος Δυτικός άνθρωπος πεθαίνει κατά (τα ποσοστά ποικίλλουν από χώρα σε χώρα της Δύσης, αλλά όχι δραματικά) από παθήσεις-ασθένειες με ΓΕΝΕΤΙΚΗ προδιάθεση, από παθήσεις ασθένειες που σχετίζονται με το κάπνισμα-ποτό (ιδίως τις καταχρήσεις τους), από εγκεφαλικά-καρδιακά και από τυχαίους παράγοντες για παράδειγμα τροχαία ατυχήματα, πτώσεις (πχ σημαντικός αριθμός ηλικιωμένων πεθαίνει από πτώση, όπως είδαμε σε προηγούμενη ανάλυση), πνιγμό, από φιλονικίες (συντριπτικό το ποσοστών των αντρών εδώ), από εργατικά ατυχήματα, από τυχαίους γενικά παράγοντες, αλλά και από επιθετικές μορφές καρκίνων ή άλλων παθήσεων οι οποίες δεν είναι δυνατόν να αντιμετωπιστούν με 100% επιτυχία και οφείλονται σε τυχαίες μεταλλάξεις και γενικό malfunction του ανθρώπινου οργανισμού.

Με απλά λόγια αν δει κανείς το ιστορικό της οικογένειάς του (πχ Αντζελίνα Τζολί και πώς έδρασε προληπτικά), αν δεν καπνίζει και αν προβαίνει σε ένα check-up 2 φορές το χρόνο ή έστω και σε ετήσια βάση, μπορεί να "αφήσει" στη τύχη ένα μικρότερο ποσοστό (που δεν θα μπορούσε άλλωστε να μηδενιστεί ποτέ). Πάντα η ζωή έχει τυχαία γεγονότα ή ο ανθρώπινος οργανισμός μπορεί να malfunctionαρει ξαφνικά και να προκληθεί κάποια επιθετική μορφή καρκίνου.

Οι άντρες λοιπόν πεθαίνουν πολύ συχνότερα από τροχαία, από πτώσεις (πχ αναρρίχηση), από επικίνδυνες καταστάσεις (λόγω αναζήτησης αδρεναλίνης από τους άντρες), από λογομαχίες που καταλήγουν σε ανθρωποκτονίες κτλ. Επίσης οι άνδρες αναλαμβάνουν ακόμη και σήμερα πιο επικίνδυνα επαγγέλματα (πχ οικοδόμους ή εργασία σε oil rigs κτλ). Τα ποσοστά φθάνουν σε ορισμένες περιπτώσεις το 90-95% καταδεικνύοντας ότι οι άντρες έχουν γενικά μια ροπή να πεθαίνουν λειτουργώντας σε πιο επικίνδυνες καταστάσεις ή θέτοντας τον εαυτό τους σε τέτοιες καταστάσεις.

Υπάρχει όμως και κάτι ακόμα. Απλά ΔΕΝ πηγαίνουν στο γιατρό και δεν προβαίνουν τόσο συχνά σε προληπτικές εξετάσεις με αποτέλεσμα οι πιθανότητες θανάτου τους να αυξάνονται με το "καλημέρα".

Διαβάστε

 

Three quarters of men don't visit the doctor when showing signs of illness, says study

 

The study of 1,000 males also showed three quarters will put off going to the doctors when showing signs of illness.

Shockingly, two fifths don’t think it’s important to get a check-up and nearly one in five reckoned they are healthy and therefore don’t have to worry.

And nearly half of men aged 50 and over believed they’ve never received a letter to get a health check.

Thirty-five per cent won’t talk to others about their health concerns, with one in six admitting they don’t feel comfortable discussing it with their partner.

And more than a third feel uneasy when talking about medical worries with family or friends.

 

 

60 Percent of Men Don’t Go to the Doctor:

 

Sadly, the stereotype is true: Men are much too casual about, and disinterested in, their own health.

Cleveland Clinic surveyed men more than 500 men ages 18 to 70 across the United States and found that only three in five men get an annual physical, and just over 40 percent go to the doctor only when they fear they have a serious medical condition.

Interestingly, half of the men we surveyed (53 percent) agree that their health just isn’t something they talk about, and 19 percent admitted they go to the doctor so their significant other or loved one will stop nagging them (another stereotype proven!).

And, naturally, men are much more likely to chat about current events (36 percent), sports (32 percent) and their job (32 percent) than their health (only 7 percent).

 

 

Σχεδόν το 50% των αντρών δεν κάνει ΟΥΤΕ ΚΑΝ ένα ετήσιο check-up (!!!) και δεν το συζητούν μεταξύ τους! Μόνο 7% του χρόνου με φίλους τους συζητούν για θέματα υγείας μεταξύ τους σε αντίθεση με τις γυναίκες. Γνωρίζοντάς τους, κατανοώ ότι δεν θέλουν να δείξουν τάχα ότι είναι τρωτοί.

Όμως είναι τόσο απλό και εύκολο ένα ετήσιο (αν και καλό είναι και ανά 6μηνο) check-up για έναν άντρα άνω των 30 ετών. Στη τελική είναι χαζό να μην το κάνει. Να ορίζει 1 ή 2 ημέρες μέσα στο χρόνο και να προβαίνει στις απαραίτητες εξετάσεις! 1 φορά ή 2 φορές το χρόνο είναι. ΞΕΚΟΛΛΗΣΤΕ οι άντρες! Ένας από εσάς είμαι, αλλά κάνω check-up, σιγά το πράγμα!

Γενικά ένας άνθρωπος του σήμερα, αν ΔΕΝ έχει γενετική προδιάθεση για κάποια ασθένεια-πάθηση-καρκίνο, αν δεν μπεκροπίνει ή καπνίζει και αν εξετάζεται, έστω και 1 φορά ετησίως (καλό θα ήταν και 2 φορές), τότε ακόμη και οι άντρες μπορούν να πλησιάσουν τις γυναίκες στη μακροζωία (δεν θα τις φθάσουν ποτέ, γιατί πάντα θα πεθαίνουν περισσότεροι άντρες λόγω της ενασχόλησής τους με πιο επικίνδυνες δραστηριότητες κτλ).

Συμπερασματικά, σήμερα είδαμε ότι οι γυναίκες είναι 320.000 περισσότερες από τους άνδρες στην Ελλάδα.

Ταυτόχρονα σε 2 μόνο πόλεις (Αθήνα και Θεσσαλονίκη) εντοπίζεται η μεγαλύτερη ανισορροπία που ενδεχομένως οφείλεται σε λόγους που παραθέσαμε (με σημαντικό επίσης την καταπίεση των νέων γυναικών στις αγροτικές περιοχές με αποτέλεσμα τις τάσεις «φυγής» τους προς τα 2 μεγάλα αστικά κέντρα).

Μόνο στην περιοχή της Αττικής ζουν 200.000 περισσότερες γυναίκες σε σχέση με άνδρες !!!

Στη συνέχεια είδαμε και ότι ενώ ως τα 35 χρόνια υπάρχει ισορροπία μεταξύ ανδρών και γυναικών, από εκεί και έπειτα η ψαλίδα ανοίγει διαρκώς υπέρ των γυναικών με συντριπτικά ποσοστά. Είδαμε τέλος και εν συντομία ενδεχόμενες αιτίες του φαινομένου.

Ευχαριστώ για την ανάγνωση!!!!

 

ΕΥΚΟΛΟΣ ΚΑΙ ΓΡΗΓΟΡΟΣ ΤΡΟΠΟΣ ΝΑ ΑΝΕΒΑΖΕΤΕ ΣΧΟΛΙΑ ΣΕ 5 ΔΕΥΤΕΡΟΛΕΠΤΑ ? Σας εξηγώ το τρόπο στο σύντομο άρθρο

http://www.orthologikos.gr/2016-08-22-21-59-50/53-%CF%80%CF%8E%CF%82-%CE%B1%CE%BD%CE%B5%CE%B2%CE%B1%CE%AF%CE%BD%CE%BF%CF%85%CE%BD-%CE%B5%CF%85%CE%BA%CE%BF%CE%BB%CE%B1-%CE%BA%CE%B1%CE%B9-%CE%B3%CF%81%CE%B7%CE%B3%CE%BF%CF%81%CE%B1-%CF%83%CF%87%CF%8C%CE%BB%CE%B9%CE%B1.html

 

Comments powered by CComment

0
0
0
s2sdefault
powered by social2s